30 Aralık 2001 22:00

Mesaj değil tersname!

Başbakan Ecevit ve diğer hükümet üyeleri, yeni yıl mesajlarında 2001 yılındaki icraatlarının başarılarını öve öve bitiremediler.

Paylaş
Mesaj değil tersname!Başbakan Bülent Ecevit ve hükümetin diğer üyeleri, yayınladıkları mesajlarla, 2001 yılındaki icraatlarını, yeni yılda da sürdüreceklerini belli ettiler. Mesajların içeriğinin ülkenin gerçekliğiyle taban tabana zıtlığı dikkat çekti. Başbakan Bülent Ecevit, 2001 yılının, hem Türkiye, hem de bütün dünya için ekonomi açısından zor bir yıl olduğunu belirterek, "2002'de ekonomiye kazandırılacak canlılığın, her alanda sosyal adaletin de gelişmesine yol açacağı" vaadinde bulundu.2001 yılının, hem Türkiye, hem de bütün dünya için ekonomi açısından zor bir yıl olduğunu kabul eden Ecevit, dünya çapında da benzer gelişmelerin yaşanmasının arkasına sığınarak, hükümetini savundu. Ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığını iddia eden Başbakan, borsanın yükseldiğini, dövizde düşüş ve istikrarın sağlandığını, enflasyonun gerilemeye, dışsatımın artmaya, üretim ve tüketimin gelişmeye başladığını sıraladı. Bülent Ecevit, finans çevrelerinin ve uluslararası kuruluşların hükümete güvendiğini anlattığı mesajında, bunu IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye'ye ek yardım sağlamasına dayandırdı. "Demokrasi ve insan hakları konusunda aldığımız cesur önlemler, o arada gerçekleştirdiğimiz kapsamlı Anayasa ve yasa değişiklikleri AB ile ilişkilerimizde olumlu gelişmelere yol açtı" diyen Ecevit, terörizm karşısında izledikleri tutumun ise tüm dünyaya örnek oluşturduğunu söyledi.

IMF yasalarıBaşbakan Ecevit, yeni yıl mesajında, "IMF yasaları" olarak bilinen ve 16 Ocak'taki Washington gezisinden önce Meclis'ten çıkarılması amaçlanan düzenlemeleri de savundu. Bunları, "ekonomiyi güçlendirici yeni yasalar" olarak tanımlayan Başbakan, yabancı tekellere büyük serbestlik sağlayan Endüstri Bölgeleri Yasası'nın dış yatırımlara büyük ivme kazandıracağını müjdeledi! Mesajda, köykentlerin tüm ülkede yaygınlaştırılacağı ve kentlerden tersine göçün sağlanacağı ve tüm icraatların sonunda, sosyal adaletin gelişeceği anlatıldıktan sonra, Türkiye halkının, dış ülkelerdeki yurttaşların, Kıbrıslıların, "özgürlüğe kavuşan" Afganistan halkının ve tüm insanlığın yeni yılı kutlandı.

Diğer mesajlarANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da, AA'nın sorularını yanıtlarken, Meclis ve hükümetin 2001 yılında fevkalade iyi bir performans sergilediğini, 2002 yılına umutla bakmalarını bu performansa borçlu olduklarını belirtti. Turizm Bakanı Mustafa Taşar, yeni yılın tüm insanlık için sıkıntıların geride kalmasını ümit ettiği bir yıl olmasını temenni ettiği mesajında, turizmin İhracattan sonra en büyük gelir kalemini oluşturduğunu belirterek, bu sektörü daha iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini duyurdu.Kültür Bakanı İstemihan Talay ise, bakanlığının 2001 yılında ulusal kültürü koruyarak geliştirme, etkinliklere sanatsal destek verme konusunda olumlu çabalar sarf ettiğini duyurdu.
ÖNCEKİ HABER

Sanatçının suretine dönüşen doğa

SONRAKİ HABER

Kriz umutları yok etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa