16 Kasım 1999 22:00

Kutan yazdı, söyleyemedi!

FP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin meclis grubunda yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye sert biçimde yanıt vermeyi planladı, ancak son anda vazgeçti.

Paylaş
Kutan yazdı, söyleyemedi!
FP Genel Başkanı Recai Kutan grup toplantısında MHP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin FP'ye yönelik eleştirilerini sert bir dille yanıtlamayı planladı, ancak konuşma metninin son bölümünü bu konuya ayırmasına karşın son anda bu bölümü okumaktan vazgeçti.
Kutan, konuşma metninde yer verdiği ancak okumadığı bölümde, "Hükümet ortağı bir partinin yetkilileri, koalisyon protokolünün delinmesinin, uğradığı kimlik erozyonunun, kendisine hükümetin zencisi muamelesi yapılmasının ayıbını başkalarına saldırmakla örtmeye çalışmaktadır" diyerek Bahçeli'nin, Erbakan'ın Libya gezisi sırasında Kaddafi'nin sözlerine karşı gerekli tepkiyi göstermediğini anımsattığı grup konuşmasını yanıtladı. Kutan bu bölümde şu görüşlere yer verdi: "Çadır edebiyatı yaparak, başkalarına çamur atmayı politika yapmak sanmaktadırlar. Bilmeleri gerekir ki başkalarına hakaret ederek, hem politika yapmaları hem de içinde bulundukları durumdan kurtulmaları mümkün değildir. Bu yaptığı sayın Bahçeli'nin ciddi devlet adamı görünümüne yakışmıyor. MHP tabanındaki erimeyi, grubundaki çatlağı FP'ye çamur atarak durduracağını sanıyorsa yanılıyor. Onlar millete verdikleri sözleri tutmadıkları için eriyorlar. Onlar iktidar uğruna, yandaş kayırmak ugruna her şeye boyun eğdikleri için eriyorlar. Sayın Bahçeli çadır edebiyatını bıraksın da çamurun hesabını versin. Bir il başkanını görevden almakla, teşkilat mensuplarına ihaleye girmeyi yasakladım demekle olmaz. Sayın Bahçeli, kamu araçlarını geri gönderip, enkaz kaldırmaları kimlere ve kaç liraya ihale ettiklerini açıklasın, bilmiyorsa bakanlarından sorsun."
ABD ilgisinden memnun
Kutan, grup konuşmasında ise ABD'li yetkililerin FP'nin anayasa değişikliği teklifini istediklerini, BM Genel Sekreteri Annan'ın bu değişiklikten haberdar olduğunu belirterek, bunun FP'ye olan ilgiyi gösterdiğini söyledi. Clinton'un Meclis konuşmasından alıntı yapan Kutan, "Egemenliğin korku üzerine kurulamayacağı" yönündeki sözlerinin doğru olduğunu vurgulayarak, yaratılmak istenen irtica korkusunun da soygun düzeninin aracı olduğunu savundu. Kutan'ın partilerin seçimle gelip seçimle gitmeleri gerektiğini belirterek darbeleri sıralarken 28 Şubat'ı da darbeler arasında sayması dikkat çekti. Kutan, "Umarım bizimkiler Bay Clinton'un söylediklerine kulak verirler" derken, "Hiç kompleks yapmaya gerek yok. Kim söylerse söylesin aydınlık Türkiye gerçek anlamda bir demokrasi ile mümkündür. Saygın soygunculara rağmen Türkiye'de demokrasiyi insan haklarını ve özgürlükleri yükseltmeliyiz, hukukun üstünlüğünü sağlamalıyız" diye konuştu.
Türkiye'de Tantan'ın sözünü ettiği çete ve soyguncu saygın kişilerin Türkiye'nin demokratikleşmesini istemediğini belirten Kutan, Tantan'dan bu saygın kişileri açıklamasını isterken, bu kişilerin demokrasiyi sabote etmeye çalıştığını söyledi. Kışlalı'nın katillerinin bulunması çağrısında da bulunan Kutan, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'tan da FP'nin önerdiği Anayasa değişiklikleri için destek istedi.
ÖNCEKİ HABER

Kitabın öyküsü...

SONRAKİ HABER

Çiller'in son gösterisi il başkanlarıyla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...