19 Ekim 1999 21:00

TÜMTİS'ten Emek Platformu'na çağrı

TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, "İşçiler başta olmak üzere tüm çalışan kesimlere örgütsüzlük, özgürlüksüzlük, işsizlik ve açlık dayatan bu hükümetin...

Paylaş
TÜMTİS'ten Emek Platformu'na çağrı
TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, "İşçiler başta olmak üzere tüm çalışan kesimlere örgütsüzlük, özgürlüksüzlük, işsizlik ve açlık dayatan bu hükümetin politikalarına karşı konfederasyonlar ve diğer emek örgütleri, Emek Platformu birliği içinde aktif tutum almalı ve üretimden gelen gücü ortaya koymalıdır" dedi.
Sabri Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, bugünkü hükümetin, uygulamalarıyla işçiler ve emekçi kesimler için ekonomik ve siyasal deprem yarattığını; çalışan kesimlerin değil, IMF ve büyük sermayenin istemlerini temel aldığını dile getirdi. Topçu, "Tahkim ve özelleştirme ile ilgili Anayasa değişikliği yapıldı, enerji santralleri ve Telekom gibi stratejik işletmelerin satışı öne alındı. Bakırköy Sümerbank Fabrikası, Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası özelleştirildi; iki binden fazla işçi işini kaybedecek. Öte yandan Malatya'da sendikalı olan 500 sağlık işçisi kapı dışarı konuldu, pek çok belediyede işçiler aylardır ücretlerini alamıyorlar. Bütçe gelirinin yüzde 47'sini rantiyeye ayıran hükümet, memurlara yılbaşı maaş artışı oranını ise ancak yüzde 15 olarak belirledi" dedi.
Sabri Topçu, tüm konfederasyonları ve emek örgütlerini, hükümetin politikalarına karşı Emek Platformu içinde aktif tutum almaya çağırarak, bu konuda TÜMTİS'in üzerine düşen görevi yerine getireceğini bildirdi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Bursa Genel-İş: Mücadelemiz sürecek
DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Bursa Şubesi, 3. Olağan Genel Kurulu sonrası yaptığı görevlendirme toplantısında, Türkiye'de ve dünyada emekçilere karşı yoğunlaşan saldırıları değerlendirdi. Sendika yönetiminden yapılan açıklamada; IMF, Dünya Bankası gibi emperyalist kuruluşların dayatmalarının uygulandığı Türkiye'de, son olarak sosyal güvenlik reformu ve tahkim yasasıyla işçi ve emekçilerin yaşamlarının çekilmez hale getirildiği belirtildi. Genel hizmet işkolunun, kent halkının yaşamını kolaylaştıran, kaliteli, ucuz hizmet sunan, yaşanabilir bir kent ve temiz çevre yaratacak bir işkolu olması gerektiği belirtilen açıklamada, "Siyasi iktidarlar tarafından halkın yaşamını zorlaştırmak, pahalı, kalitesiz ve sağlıksız bir kent yaratma çabası içindeler" denildi.
Özelleştirmeye karşı mücadele
İşkolundaki özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarına dikkat çekilen açıklamada, şube olarak tüm bu uygulamalara karşı mücadele edileceği belirtildi. Açıklamada, Anayasa, 1475 sayılı İş Yasası, 2821 sayılı Sendikalar Yasası, 2822 Sayılı Toplu Sözleşme Grev ve Lokavt Yasası gibi sınıfın ve halkın örgütlenmesi önündeki tüm engellerin kaldırılması için ortak mücadele etmenin önemi vurgulandı. İşçi ve emekçilerin inanç, ulusal kimlik temelinde bölünmüye çalışıldığı belirtilen açıklamada, her türlü gerici anlayışa karşı işçi ve emekçilerin birliğinin önemine dikkat çekildi.
'Demokratik yerel yönetim'
Açıklamada, parasız sağlık ve eğitim için, sosyal güvenlik kurumlarının tasfiyesine karşı tüm emekçilerle birlikte mücadelenin önemine değinilerek, "Yerel yönetimler üzerindeki mali ve siyasi baskı uygulamalarına hayır diyor, demokratik bir yerel yönetim yasasının çıkarılmasını istiyoruz" denildi.
Belediyelerin toplu iş sözleşmelerine uymasını ve çalışanların haklarının ödenmesini isteyen şube yönetimi, "Bursa Büyükşehir ve bağlı ilçe belediyelerinde çalışan binlerce işçi ve emekçi 7 aydır TİS'lerin sonuçlanmasını beklemektedir. Görüşmeleri sürdüren iki yetkili sendika yöneticilerini, işçi ve emekçilerin çıkarları için ortak hareket etmeye çağırıyoruz. İşçi ve emekçilerin iş, ekmek, özgürlük mücadelesinde olduğu gibi, yerelde de yerimizi alarak bağımsız, demokratik bir Türkiye yaratma çabası içinde olacağız" denildi.
ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde demir yumruk isteniyor

SONRAKİ HABER

Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...