KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen gözaltına alındı

KESK ve ATO’nun Kızılay’da KHK’lerle ilgili yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen gözaltına alındı.

30 Aralık 2017 10:42
Paylaş

Ankara’da polis, KESK’in OHAL’in kaldırılması talebiyle düzenlediği eyleme saldırdı. Aralarında KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı, Nusret Sulkalar ve Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek’in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 

AKP Hükümetinin OHAL’e dayanarak çıkardığı 695-696 sayılı KHK’lerle yapılan ihraçları ve düzenlemeleri protesto etmek ve OHAL'in kalkması talebiyle Kızılay'da basın açıklaması yapmak isteyen KESK ve ATO üyelerine polis izin vermedi. Eylem öncesinde alan polisler tarafından kapatıldı. Polisle görüşen Eğitim-Sen yönetecileri daha sonra Eğitim-Sen 5 No’lu Şube’nin önüne gitmek üzereyken polis Mithatpaşa Caddesine hiç bir uyarı yapmadan KESK ve ATO üyelerine plastik mermilerle saldırdı.

Saldırı sırasında KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Polis Aysun Gezen, Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Nusret Sulkalar ve Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek'i gözaltına aldı. Ayrıca aynı yerde eş zamanlı olarak Halkevleri tarafından yapılan OHAL eyleminden de 6 kişi gözaltına aldı.

Konuya dair SES Ankara Şubesi’nde bilgilendirmede bulunan KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, arkadaşlarının ters kelepçe vurularak gözaltına alınmasına “Bu saldırının 696 sayılı KHK ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bu keyfi tutum uzun bir süredir ülkemizde devam ediyor. Devletin üzerine üniforma giydirdiği ve silahlandırdığı kesimlerce yapılıyor. Bunu kabul etmiyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

AYSUN GEZEN'DEN MESAJ

Gözaltına alınan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen Twitter hesabından "AKP zorbalığına, OHAL/KHK keyfiyetine teslim olacak, boyun eğecek değiliz! Yaşasın örgütlü mücadelemiz" mesajı paylaştı.

Saldırıda gözaltına alınan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezer, Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Nusret Sulkalar ve Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek serbest bırakıldı.

KESK EŞ GENEL BAŞKANI AYSUN GEZEN: ‘POLİS SALDIRISI OHAL REJİMİNİN KEYFİLİĞİNİN GÖSTERGESİ’

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezer

KESK Ankara Şubeler Platformunun OHAL ve KHK’lere karşı yapmak istediği eyleme polis saldırısı sonrası gözaltına alınan  KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, serbest bırakılması sonrası açıklama yaptı. Gezen, “Herkes sussun istiyorlar. Emekten ve demokrasiden yana örgütler baskılara boyun eğmeyecektir. KHK keyfiliğine ve zorbalığına izin vermeyeceğiz” dedi. 

KESK Ankara Şubeler Platformunun  OHAL ve KHK’lere karşı yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırısı sonrası gözaltına alınan aralarında KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen’in de bulunduğu şube yöneticileri serbest bırakıldı. Serbest bırakılmalarının ardından SES Ankara Şubesi’nde bir araya gelen ve açıklama yapan KESK üye ve yöneticilerine DİSK, TTB, TMMOB yöneticileri de destek verdi. Açıklamada polis saldırısının OHAL hukuksuzluğunu ve keyfiliğini bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edilerek, saldırıların hak arama mücadelesini engelleyemeceği vurgulandı. 

‘OHAL DÜZENİNİ REDDETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, eyleme yönelik polis saldırısının OHAL rejiminin ne kadar keyfi ve zorbaca bir araca dönüştürdüğünü gösterdiğini söyledi. Haklarındaki işlemin kabahatlar kanununa göre yapıldığını belirten Gezen, cezaya itiraz ederek her türlü hukuki yola başvuracaklarını söyledi. Gezen şunları söyledi: “Herkes sussun istiyorlar. Emekten ve demokrasiden yana örgütler olarak baskılara boyun eğmeyeceğiz. AKP’nin polisi her türlü haksız hukuksuzluğu yasaların üzerinde görüyor. Kaç kere yasal hakkımızı kullandığımızı söylememize rağmen, Valinin emrinin anayasanın üzerinde olduğunu orda da ifade ettiler. Bu düzeni reddetmeye devam edeceğiz”. Son çıkan iki KHK ile halkın halka kırdırılmasına sessiz kalmayacaklarını belirten Gezen, KHK keyfiliğini ve zorbalığa izin vermeyeceklerini vurguladı. Gezen AKP’nin dışında başka seçenek olduğunu vurgulayarak, ”Emekçilerin yan yana omuz omuza mücadelesiyle bu ülkeyi yeniden kuracağız. Adil, laik, barış içinde yaşamak hepimizin hakkı” dedi.

‘HER SALDIRI SUÇLARINI ÖRTMEK İÇİN’ 

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da “Son bir yıldır Ankara faşizan Vali tarafından yönetiliyor. Her türlü hak arama polis zoruyla bastırılmaya çalışılıyor. AKP kendi dayattığı OHAL’i kalıcılaştırmak  için kullanıyor” dedi.  KESK’in emekçilerin meşru örgütü olduğunu kaydeden Koramaz, salıdırıyı kınayarak, bu tür baskıların kendilerini yıldıramayacağını, korku atmosferine boyun eğmeyeceklerini söyledi. Koramaz, “sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yaptıkları her saldırı suçlarını örtmek için. Yaptıklarının hesabını soracağız” dedi. 

‘KESK’E UZANAN ELLERİN HESABI SORULUR’

DİSK İç Anadolu bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de KESK yöneticilerine saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Bugün devlet zorbalığının bir örneğini yaşamış bulunuyoruz. KESK dünya çağında saygınlığı olan bir emek örgütü. KESK’e uzanan ellerin hesabını soracağız. Bir kez daha uyarıyoruz, diz çökmeyeceğiz. Hak mücaldesine devam edeceğiz. Bu ahlaksız ve kahnunsuz kararnameleri kaldırsınlar. Bu kara lekeyi bu ülkeye yaşatanlara yazıklar olsun” dedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut da saldırının hak arayıcılarına yapıldığını söyleyerek  kimsenin sesinin çıkarmamasının istendiğini belirtti. Saldırının yapılmak istenen açıklamaya Sakarya Caddesi’nde izin verilmemesinin ardından Sendikaya doğru yürürken polis provakasyonuyla gerçekleştiğini belirten Bulut, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Bulut, yılın son günlerinde gerçekleşen bu saldırıyla faşizan baskıların devam edeceğinin anlaşıldığını belirterek, “Yaptıkları OHAL düzenlemeleriyle paralimiter yapılanmalara izin vermelerinin evrensel hukukta yeri yok. Yargılanacaklar” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

(Fotoğraf: Tamer Arda Erşin)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Türkiye ve dünyada 2017 yılına damga vuran olaylar

SONRAKİ HABER

'F Oturması'nda hasta tutuklu Ali Şimşek'e özgürlük istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...