28 Mart 2016 13:40

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden Ferhan Şensoy’a onur ödülü

Paylaş

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, 2016 TEB Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. Tiyatro Eleştirmenleri bu yıl onur ödülünü Ferhan Şensoy’a verdi. Ödüller, nisan ayında İstanbul’da ve Ankara’da yapılacak törenle sahiplerine takdim edilecek. 

Ödüle değer görülen isimler ise şöyle;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının (İBBŞT), genç kuşak yerli yazarlardan Ahmet Sami Özbudak’ın eseri olan ve Yiğit Sertdemir rejisiyle sahnelediği “Hayal-i Temsil”, Yılın Oyunu Ödülü’ne layık görüldü.

LAÇİN CEYLAN YILIN KADIN OYUNCUSU SEÇİLDİ

Neil LaBute’un kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Rüzgar Can Ekin Turan’ın yaptığı, yönetmenliğini İskender Altın’ın üstlendiği Bitiyatro yapımı “Üç Oyun (Vurgun)” oyunundaki rolüyle Laçin Ceylan, Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’ne layık görüldü.

Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü kategorisinde ise İBBŞT’nin “Hayal-i Temsil” ve “Cyrano de Bergerac” oyunlarındaki performansıyla Yiğit Sertdemir ve Destar Tiyatronun “Di Tuwalete De” oyunundaki performansıyla genç oyuncu Alan Ciwan, bu ödüle değer görülen isimler oldular.

TEB 2016 Onur Ödülü bu yıl iki farklı alanda tiyatroya emek veren iki değerli tiyatro insanına takdim edilecek. Bu ödüllerden ilkine, yıllardır özel tiyatro yapmanın tüm zorluklarına göğüs gererek sanatını ödün vermeden aralıksız seyircisiyle buluşturan, Ses Tiyatrosunu tiyatro dünyasına yeniden kazandırmakla kalmayıp ayakta tutmak için tüm çabasını sürdüren, sanat yaşamı boyunca zaman zaman karşılaştığı provokasyon ve engellemelere rağmen sanatının politik söyleminden asla vazgeçmeyen Ferhan Şensoy layık görüldü.

’60’lı yılların sonundan bu yana hem Anadolu’yu dolaşarak oradaki oyunları irdeleyen, sesini duyuramayanların sesi olan hem de adı sanı hiç bilinmeyen gençleri izleyerek onları gönendiren, özendiren, hiç aksatmadan tiyatro eleştirisi yazan, 70’li yılların başlarında tiyatro dergileri çıkaran, okurla sürekli ilişki halinde büyük bir sorumlulukla bu işi sürdüren, tiyatro eleştirisini toplumsal bilinçle  bütünleyen, bu yolla da genç eleştirmenlere örnek olan, eleştiriye belli bir dinamizm kazandıran ve bu meşakkatli işten karşılık beklemeksizin vazgeçmeyen, ödün vermeden sorumluluğunu yerine getiren Seçkin Selvi, Onur Ödülü’ne değer görülen diğer isim oldu.

TEB Ankara temsilciliği de 2015-2016 tiyatro sezonunda “Onur Ödülü”nün uzun yıllardır, küçük büyük demeden kendisine verilen tüm rolleri disiplinle gerçekleştirdiği, emekli olmasına karşın son birkaç yıl içinde sahnede olmayı seçtiği ve böylece hem sahneye verdiği emek hem de tüm yaşamı boyunca tiyatro sanatına ve demokratik sanat üretimine yaptığı önemli katkısı nedeniyle verilmesini kararlaştırdı. 
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yazmaları sergileniyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'den Bakanlık önünde tepki: Baskı, sürgün ve cezalara son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...