16 Mart 2018 00:15

Ali Baba'nın çiftliğinde her şey yasal

Ali Baba'nın çiftliğinde her şey yasal

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Çiftlik Bank adlı internet sitesinin sahibi Mehmet Aydın, saadet zinciri modeliyle kurduğu dolandırıcılık şebekesiyle, on binlerce kişiden topladığı milyonlarca lirayı şahsi hesabına geçirip ortadan kayboldu. Bu adam, çiftliklerde reel üretim yapacağım, ürettiğim peyniri, sütü marketlerde satacağım, size de elde ettiğim kârdan yüksek pay vereceğim diyerek milletten para toplamış. İlk bakışta her şey yasal. Her şey Mehmet Aydın’ın ponzi oyununda yüksek kâr hırsıyla kendisine birikimlerini emanet eden insanlardan para toplamasına olanak tanıyor. Ama sistem kurnazlık üzerine kurulu. Sistem, uyanık olduğunu sanan avanakları dolandırmak üzerine kurulu. 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL toplamış. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yapmış. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs’a aktarılmış. G-pay ve E-pin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs’a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmiş. Bu paralar iç edilmiş para. Uyanık olduğunu sanan avanaklar şimdi paralarını geri alma derdinde. Geçmiş olsun. 

Hırsız var!

Mehmet Aydın’ın hikâyesini okurken Türkiye’de halkın kandırılmaya ne kadar teşne olduğunu düşündüm. Facebook’ta dolandırılan mı istersin, cep telefonu mesajıyla banka şifresini kaptıran mı, yoksa kapısına polis kıyafetiyle gelene tüm parasını teslim eden mi? Biraz saflık, biraz cahillik, biraz üniformalıya itaat, biraz da çıkarcılık diyelim isterseniz. Düşünmeden, sorgulamadan, aklımızı kullanmadan kazanmak için kaybediyoruz. 

Bakın, bu hafta sessiz sedasız, özgür irademizle siyasi seçimlerde kullanacağımız oylarımız çalındı mesela. Gece yarısı... Herkes uyurken... Meclis TV canlı yayını kesmişken... AKP’li ve MHP’li milletvekilleri fazla mesai yaptı. Bir yasayı oyladılar. Her şey yasal olmalı mantığıyla hareket ediyorlar. Adına ittifak yasası dediler. ‘Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Genel Kurulunda sabaha kadar görüştüler ve yasayı çıkardılar. Sabah saat 09.44’te, Türkiye henüz yeni bir güne uyanmışken, AKP ve MHP saadet zinciri kuruldu, halka bir sürpriz yaptı. 

Aynı Çiftlik Bank olayı gibi. 

Her şey yasal. 

Ama aslında her şey halka kazık atmak, kendilerine çıkar sağlamak üzerine kurulmuş. 

CHP Milletvekili Selina Doğan sosyal medyadan bağırıyor: “Hırsız varrrr! TBMM’de milletin vicdanı çalınıyor. Gece karanlığını beklediler. Baskınla seçim güvenliğini çalıyorlar. AKP-MHP koalisyonu için demokrasiyi yok ediyorlar.

Selina Doğan’ın Partisinin Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu herhalde o sırada uyuyor. Uyumadığı zamanlarda da partisinin içinden çıkan aklı başında sesleri susturmaya çalışıyor. Sanırsınız ki CHP’nin Genel Başkanı, bu saadet zincirinin gizli ortağı. 

Ana muhalefetin büyük bir yaygara koparmadığını gören halkımız da haliyle uyuyor. 

Halk, milliyetçilik ve ırkçılık soslu işgal güzellemeleriyle şişirilmekteyken, demokrasiye aykırı yasalar Meclisten geçiveriyor.
Ali Baba’nın çiftliğinde oy hırsızlığı artık yasal. 

Tüm nitelikli dolandırıcılar aynı yolu izliyor. Suç önce yasalara uygun olmalı. Kirli ittifaklarla bu iş daha kolay. Mevcut yasa, hırsızlığı engelliyorsa yasayı değiştiriyorlar. Yine her şeyi yasaya uygun hale getiriyorlar. E, güzel valla. Çiftlikte işler yolunda. 

Şimdi ne olacak? 

Seçim yasasında gece yarısı yapılan yeni düzenlemeyle, demokratik ve bir özgür seçim yapma hakkımız elimizden alındı. Artık seçimlerde mühürsüz oy pusulası ve mühürsüz zarf kullanmak serbest. Böylece, sahte veya mükerrer oy kullanımı kolaylaşacak. Oy hırsızlığı artık yasal. 
Bundan sonra, AKP ve MHP’liler için yüzde 10 barajının bir anlamı kalmayacak. Çünkü iki partiden biri yüzde 10 barajını geçerse, diğeri de otomatikman barajı geçmiş sayılacak. Haksız temsil artık yasal. 

Seçimlerde artık Meclisteki her partiden seçilmiş, dengeli, denetimli bir sandık kurulu başkanlığı olamayacak; sandık başkanlarını iktidar partisi atayacak. Böylece, hepimizin oylarını kullandığımız seçim sandıklarını Yüksek seçim Kuruluna teslim edecek olan kişiler, sadece AKP’nin seçtiği kamu görevlileri olacak. Sandık güvensizliği artık yasal. 

Sandık bölgesinin güvenliğini de iktidarın kolluk güçleri sağlayacak ve onlar artık sandık başına kadar girerek seçmen üzerinde psikolojik baskı kurabilecekler. Onlar sandık güvenliği için yaptık diyor, ama artık seçim salonlarında seçmene karşı silahlı baskı yasal. 
Bu bir saadet zinciri. Halkın oyunu, özgür iradesini çalmak için kurulmuş. 

Türkiye’de özgür ve demokratik bir seçim artık hayal. 

Bu oyunun kazananı şimdiden belli. 

Kaybedeni demokrasi. 

Kaybedeni bütün ülke.

Ama her şey yasal, her şey kuralına uyduruldu. Tüm nitelikli suçlarda olduğu gibi. 

Alem Çiftlik Bank olmuş, başta ana muhalefet olmak üzere, millet uyuyor. 

Bazen diyorum ki, bu derece ahmak ve avanaklığın bir bedeli olarak, belki de hak ediyoruz başımıza gelenleri. 
Nitekim, bir rivayete göre, Çiftlik Bank’tan koyunlarını geri almak isteyenlere şu söylenmiş: “Dostum, buyurun bakın, burada sizden başka koyun yok!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...