16 Ekim 2014 15:15

Özgür Üniversite’de güz rüzgarı

Özgür Üniversitenin 3 ay sürecek güz dönemi 18 Ekim Cumartesi Fikret Başkaya’nın “Emperyalist Saldırı Savaşlarını Anlamak” başlıklı semineriyle açılacak.

Özgür Üniversite’de güz rüzgarı
Paylaş

Özgür Üniversitenin 3 ay sürecek güz dönemi 18 Ekim Cumartesi Fikret Başkaya’nın “Emperyalist Saldırı Savaşlarını Anlamak”  başlıklı semineriyle açılacak.

Bu dönem; felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin tartışılacağı seminerler ile zenginleşecek.

Güz dönemi programı çerçevesinde felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmeler paralelinde şekillenen Cumartesi Seminerleri dizisi, iki ayrı üst başlıkta yer alacak: “Ortadoğu: Otoriter Rejimler, Devrimci Güçler ve Karşı Devrim” ile “Dönüşen Kapitalizm; Dünya ve Türkiye”.  Bu iki üst başlık her hafta farklı bir isimi konuk ederek ele alınacak.

OSMANLI SURİYESİ’NDEN  ROJAVA’YA AYAKLANMA

Perşembe akşamları Seda Altuğ tarafından “Osmanlı Suriye’sinden Rejim Karşıtı Ayaklanma ve Rojava Devrimi” başlıklı seminer verilecek. Seminerin ana konuları şunlar olacak: 400 Senelik Osmanlı Yönetimi, Fransız Mandası ve Suriye/Lübnan, Sömürge Sonrası Suriye ve Otoriterlik, Suriye’de Ayaklanma ve Rojava.
Perşembe akşamları ayrıca, Sibel Yardımcı tarafından, “Tarih, Hakikat ve Öznellik: Foucault’da Üç Sorunsallaştırma Hattı” başlıklı seminer verilecek.

TARİHSEL MATERYALİZMİN İZİNDE

Taner Timur’un cumartesi günleri sunacağı “Toplum Bilimleri, Akademi ve Siyaset: Marx, Weber, Durkheim, Habermas” seminerlerinin ardından, Selahattin Yıldırım’ın “Gramsci’yi Okumak”  seminerlerine yer verilecek. Yine aynı gün Ali Şimşek’in “Bir Film Nasıl Okunur?​” başlığıyla sunacağı çalışma gerçekleştirilecek.
Pazartesi akşamları,  İzzettin Önder’in “Toplumsal Süreçlerin Kavramsal İrdelenmesi” başlıklı seminerini, Levent Safalı’nın Felsefe Seminerleri ve Doğan Çetinkaya’nın sunacağı “Tarihsel Materyalizmin İzinde Türkiye’de Devlet ve Sınıflar” seminerleri takip edecek.

KAPİTAL OKUMAYA DEVAM

Salı akşamları, E. Ahmet Tonak, Sungur Savran ve Kurtar Tanyılmaz tarafından Kapital’in 3.cildine ön hazırlık niteliği taşıyan “Kapital Okuma Seminerleri” gerçekleştirilecek.
Çarşamba akşamları Zeynep Kıvılcım’ın “Hegemonya, İnsan Hakları ve Toplumsal Muhalefet” seminer dizisini Ercan Kanar’ın “Alternatif Hukuk Seminerleri” takip edecek.
Özgür Üniversitenin güz dönemi programına ilişkin ayrıntılar, “ozguruniversiteorg” adresi üzerinden İnternet’ten öğrenilebilir.

ATÖLYELER ÜRETECEK!

Güz döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle:  Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu,/ Hayat Dersleri, Erkut Sezgin/ “Felsefe’den Ne Anlıyoruz?​”, Haydar Özay / Özgür Üniversite Resim Atölyesi de, yeni öğrenci katılımlarıyla desen ve yağlı boya çalışmalarına devam edecek.

ÖNCEKİ HABER

Çiftçi Towers’a neden izin verdiniz?

SONRAKİ HABER

IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı\'na havan toplarıyla saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...