13 Temmuz 2014 18:29

ROTA

‘Kıyıcının Elinde Genç Ölümler Tesbihi’

ROTA
Paylaş


 İbrahim Aras, Adana’da polisler tarafından katledildi. 15 yaşındaydı. 15 yaş’ı Genç Hayat okurları iyi bilir. Çünkü genç olmanın yaşıdır. Yeteneklerini sivrilttiğin, hobiler edindiğin bir yaştır bir tarafıyla, bir tarafıyla da gelecek kaygısıdır. Evlilik çağıdır çocuk gelinlerimizin, çalıştırılma yaşıdır çocuk işçilerimizin. Ceylan, Ahmet, Berkin, İbrahim…
Bir yaş aralığı bizim ülkemizde artık öldürülen çocukların isimlerini aklımıza getiriyor. Duyup ettiklerimiz yalnızca bunlar. Yoksullukla gelecek kaygısı arasına sıkışmış kaç genç intihar etmiştir. Kaç gencin yaşamı, ölümle yaşam arasında bir yerde debelenip durmaktadır.
Lice’de dilleri, kültürleri, var olma ve yaşam hakları ellerinden alındığı için sokağa çıktı İbrahim. İbrahim katledildi yaşamı savunduğu için.
12’sinde bir çocuk ne yapar fabrikada, 15’inde bir çocuk madende ne yapar. Yaşamak için bir nefeslik alan açmaya çalışır, bir ekmeklik alan, kendisine ailesine. Alabildiğine eşitsizlikler içinde yarışırken dershaneye gitmek için de çalışmak zorundadır, yoksa ne yapar bir çocuk ölümle burun buruna. Ölümle düşüyor bu gençlerin yaşama kavgaları burjuva medyasına. Oysa birçoğunun yaşamı çalışmak, sınava girmek, bir de dinlenmek yarın için biraz. Gelecek için mücadele eder, insanca bir yaşamı savunmaya kalkar diye öldürülüyor İbrahim! Yaşamaya kalkma diye! Talep etme, birleşme diye öldürülüyor gençler! Tekel’de, Yatağan’da, Soma’da işçilere saldıran polisler, Adana’da 15 yaşında bir genci Lice için sokağa çıktı diye katletti. Çünkü o polisler; emeğin, emekçi çocuklarının, ezilen halkların uyanıp, birleşip, örgütlenmesinin kendi düzenlerinin sonu olduğunu bilen iktidarı, sermaye düzenini koruyorlar. 15 ülkemizde mücadele yaşıdır. Sermaye düzeninin daha çocuk yaşta beyinlerimizde mahkum edildiği yaştır artık! İbrahimler yaşasın, yaşayalım yani insanca, abuk subuk bir müfredatta gericilik dokumasınlar ömrümüze, gelinlik gibi ölüm biçilmesin diye bedenlerimize mücadele etmeliyiz. Taşeron kuralsızlığının altında güvencesiz bir sömürü cennetinde tükenmesin diye hayallerimiz. Yani yaşamak için, direnmek için en güzel yaştır 15!
15’inde ölen bütün fidanlarımız için yaşamı savunuyoruz. Yaşamı savunmak için mücadeleye çağırıyoruz!

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kupası\'ndan

SONRAKİ HABER

Tahliye edildikten sonra sadece 4 gün yaşayabildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...