13 Temmuz 2014 17:39

AKP’nin Karnesi

AKP din kültüründen sınıfta kaldı ama din istismarından pekiyi ile geçti. Taşeron işçi çalıştırmakta, işçi ve emekçi katletmekte diğer hükümetleri geride bırakan AKP, demokrasiden ve insan haklarından sınıfta kaldı

Paylaş

Suzan Mehmet Gönç
Lisesi Öğrencileri
MAMAK
Ankara


Geçen hafta karnelerimizi aldık. Kimimiz sınıfta kaldı, kimimiz teşekkürü bir puan ile kaçırdı. Derslerimize çalıştık ama Türkiye’de yaşananlara kayıtsız kalmadık, kalamadık.
Gezi’de, Soma’da, Lice’de devlet kanlı elleriyle cinayet işledi. İş cinayetleri her geçen gün artmakta, kadınlar hergün tacize tecavüze uğramakta.
Kapitalizmin destekleyicisi ve koruyusu olan devlet sermayesini artırmaya çalışıyor sadece. Çünkü kapitalizmin doğasında bu var. Gölgesini satamadığı ağacı keser. Kendi sömürü çarkını durduracak olanları yaratan, sömürü düzenine dayanan kapitalizm herkesi kendine düşman yapıyor, her yere saldırıyor. Kapitalizm ve savunucuları gençlere saldırmadan durur mu hiç?
ÖĞRENCİYİ, VELİYİ, ÖĞRETMENİ...
Sorunlarımıza sırt çevirmiş ve varlığımızı önemsemeyen egemen sınıfın temsilcileri biz gençleri birer oy deposu ve makine olarak görüyorlar. Her geçen gün daha çok bastırmaya çalışıyorlar.
Biz işçi/emekçi çocuklarının eşit, parasız, bilimsel ve ana dilinde eğitim talepleri yok sayılıyor. Egemenler bizi biat ettirmeye çalışıyor. Ucuz işgücü olarak sömürülmek isteniyoruz. Politikalarını bastırmaya ve sorgulatmamaya yönelik yapıyorlar. Sadece öğrencileri değil, öğrenci velilerini para kazanma aracı olarak görüp ‘Daha fazla para nasıl kazanırım’ diye düşünen devlet hiç durur mu? Öğrenmenleri de yeni çıkardığı/çıkaracağı yasalarla köleleştiriyor.
YİNE SINIFTA KALDI
Öğrencinin karnesi olur da AKP’nin olmaz mı?
Taleplerimizi ve sorunlarımızı görmek istemeyen AKP’ye Suzan Mehmet Gönç Lisesi öğrencileri olarak karne vermek istedik.
AKP din kültüründen sınıfta kaldı ama din istismarından pekiyi ile geçti. Cennet anaların ayakları altındadır deyip de tacize, tecavüze göz yuman ve kürtajı hak olarak görmeyen, kadına ikinci sınıf insan muamelesi yapan AKP sıfır aldı. Taşeron işçi çalıştırmakta, işçi ve emekçi katletmekte diğer hükümetleri geride bırakan AKP, demokrasiden ve insan haklarından sınıfta kaldı.
Diğer dönem devrim olması dileğiyle, iyi tatiller!
 

ÖNCEKİ HABER

Ölümü şüpheli askerlerin aileleri Başbakan ile görüştü

SONRAKİ HABER

Tekstil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...