13 Temmuz 2014 17:35

Doğa merkezli yaşam

En büyük sorunumuz tıbbi ve lojistik destek. Ne yazık ki öğrenci halimizle yetersiz kaldığımız böyle durumlar oluyor. Bizler, dostlarımıza insan merkezli bakış açısıyla bakıp onların yaşamayı bile hak etmediğini düşünen bir zihniyetle savaşmak zorundayız

Doğa merkezli yaşam
Paylaş

Melike Özdenir
Kocaeli Üniversitesi


Dünyanın insanlardan ibaret olmadığının bilincinde olan biz doğa ve hayvan dostları, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’ndeki dostlarımızı her gün besliyor, onların sağlıklarıyla ilgileniyor, veteriner masraflarını karşılıyoruz. Bizim gibi başka doğa ve hayvan dostlarına ulaşabilmek, sesimizi duyurabilmek adına yazıyorum bu yazıyı.
Kulübümüzün en önemli etkinliği besleme ve tedavi etkinlikleri. Neredeyse hiç aksamadan her gün saat 12 gibi yemekhaneye gidiliyor ve öğrenci arkadaşlarımızın tepsilerini bıraktıkları noktada yemek artıklarının toplanması gerçekleşiyor. Yemek artıklarının toplanmasının ardından saat 2’de dağıtım başlıyor. Tüm kampüs dolaşılarak yemekhaneden toplanan artık yemeklerle dostlarımızın karınları doyurulmaya başlanıyor. Her gün gerçekleştirilen bu etkinlik sayesinde hem canlarımız hayata tutunuyor hem de bizler canlarımızın her birinin sağlık durumunu kontrol edebiliyoruz. Uyuz olan dostlarımıza uyuz aşısı ile tedavi gerçekleştiriliyor, iç-dış parazit hapları yutturuluyor, dostlarımızın her türlü hastalıklarından haberdar olunup gerektiğinde ve yetemediğimiz durumlarda özel veterinerlerle bazen de belediyeyle görüşülüp müdahale yapılıyor. Şu an için en büyük sorunumuz yazın bizler evlerimize döndüğümüzde Umuttepe’deki dostlarımıza ne olacağı. Ne yazık ki kulübümüzden ve birkaç hocamızdan başka 200 civarı köpeğimize ve 6 güzel kedimize bakan yok! Yaz boyunca onların beslenmesini, gerekirse tedavisini gerçekleştirecek kişiler arıyoruz, onları ölüme terk etmek istemiyoruz!
DOĞA VE HAYVAN DOSTLARI
2013 yılından bu yana sınırlı imkanlarla ve büyük bir özveriyle çalışan kulübümüzün daha büyük başarılara ulaşması ve öncelikle Umuttepe’de ulaşamadığımız tek bir köpeğimizin kalmaması için bir yardım gecesi düzenledik. Bu gecede hedefimize bir adım daha yaklaştık. Daha çok doğa ve hayvan dostuna ulaştık. En büyük isteğim bu sayının artması. En büyük sorunumuz da tıbbi ve lojistik destek. Ne yazık ki öğrenci halimizle yetersiz kaldığımız böyle durumlar oluyor. Bizler, dostlarımıza insan merkezli bakış açısıyla bakıp onların yaşamayı bile hak etmediğini düşünen bir zihniyetle savaşmak zorundayız.
Ufak bir duyuru yapıp yazımı sonlandırmak istiyorum. 6 küçük kardeşin 4’ünü ne yazık ki gençlik hastalığı sebebiyle kaybettik. Tedavisi gerçekleştirilen, kardeşlerinden bize tek hatıra kalan güzel kızımız Zeyna’mıza ömürlük yuvasını arıyoruz. Hayvansever bir kişiye emanet etmek en büyük başarımız olacaktır.
 Biz doğa ve hayvan dostlarının en çok istedikleri canlarımızın yanında olun, insan merkezli yaşamaktan vazgeçin ve onlara yiyecek olun, sağlık olun, sevgi olun, umut olun!
Sesimize ses, emeğimize emek katın.


KULÜBÜN AMACI
Kısaca kulübümüzün amaçlarından bahsetmem gerekirse; doğanın, doğal kaynakların ve hayvanların korunmasına doğrudan veya dolaylı olarak eğitim, araştırma, proje ve uygulama çalışmaları yoluyla katkıda bulunmaktır. Topluluğumuz bu amaca ulaşmak için doğayı ve onun bir parçası olan hayvanların koruma bilincinin yaygınlaşması, doğa ile ilgili sorunlara üniversitemizin öğrencilerinin dikkatinin çekilmesi, hayvanların korunmaları, yardıma muhtaç olanlarının bakımlarının ve sağlıklı yaşamalarının sağlanması, doğal yaşam ortamlarının arttırılması için çalışır. Üye sayımız bu sene itibariyle 300’e ulaştı fakat aktif olan üye sayımız yalnızca 21. yönetim ekibimiz  Ezgi Yaman, Samet Karatay, Gökhan Keser, Begüm Torunlar, Çağatay Ateş ve Melike Özdemir’den oluşmakta. Kesinlikle bir hiyerarşi söz konusu olmadan işleyen kulübümüz umuyoruz ki önümüzdeki senelerde de çalışmalarını sürdürecek.

ÖNCEKİ HABER

Suriye’den İzmir’e taşınan dram

SONRAKİ HABER

Ölümü şüpheli askerlerin aileleri Başbakan ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...