03 Temmuz 2014 09:50

Gül'le görüşen İhsanoğlu zafer işareti yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Tarabya Köşkü'nde görüşen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, köşkten ayrılırken aracından zafer işareti yaptı. İhsanoğlu, sabah saatlerinde de TÜSİAD'ı ziyaret etti. İhsanoğlu’nun adaylığına imza atmayan CHP'li Ali Haydar Öner ise İhsanoğlu'ya açıktan desteğini duyurdu.

Gül\'le görüşen İhsanoğlu zafer işareti yaptı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Görüşmenin çok verimli geçtiğini belirten İhsanoğlu, "Gayet samimi, içten geçti ve kendileri de başarılar diledi, iyi temenniler ifade etti.." dedi.

Tarabya Köşkü'nden çıkışı sırasında gazetecilere görüşmeye ilişkin açıklama yapan İhsanoğlu, "Sayın cumhurbaşkanımızla çok verimli bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanımızla dostluğumuz, hukukumuz çok eskiye dayanır. Kendisi çok tecrübeli bir devlet adamı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde çok önemli tecrübeler kazandı. Kendisine nezaket ziyaretinde bulundum. Ayrıca ülkemizin değişik meseleleriyle ilgili görüş teatisinde bulunduk. Özellikle dış meselelerle ilgili etrafımızda olan bitenlerle ilgili faydalı bir görüşme yaptım. Bu görüşme çok olumlu bir şekilde seyretti ve ben bu görüşmeden çok mutlu ve umutlu bir şekilde ayrılıyorum." dedi.

"Adaylık ile size Cumhurbaşkanı'nın bir açıklaması oldu mu?" yönündeki soruyu cevaplayan İhsanoğlu, "İki dost arasında bu kadar kalsın." cevabını verdi.

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığından ayrılmasına yönelik nasıl konuşmalar gerçekleştiğini soran gazeteciyi de cevaplayan İhsanoğlu, "Elbette değişik şeyler konuştuk ama taktir edersiniz ki Sayın Cumhurbaşkanı kendisi açıkladığı şeylerin ötesinde benim bir şey açıklamam uygun düşmez. Ama şu kadarını söyleyeyim gayet samimi, içten geçti ve kendileri de başarılar diledi, iyi temenniler ifade etti. Ben de gayet mutlu ve umutlu ayrılıyorum." şeklinde konuştu.

İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından aracına binerek gazetecileri zafer işareti yaparak selamladı.

TÜSİAD'I ZİYARET ETTİ
İhsanoğlu, sabah saatlerinde de  Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti. İhsanoğlu, TÜSİAD Başkan Haluk Dinçer tarafından kapıda karşılandı. Haluk Dinçer ve yönetim kuruluyla yaklaşık 1 saat basına kapalı görüşme yapan İhsanoğlu, çıkışta kısa bir açıklama yaptı. Seçim çerçevesindeki ziyaretleri hatırlatan İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanı seçimine karşı büyük ilgi var. Ve herkes bu seçimlerin seviyeli ve medeni bir şekilde geçmesini ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor. TÜSİAD’ı ziyaret etmek bu gezinin önemli bir adımıdır. Ülkemizde ekonominin sanayinin, en büyük kuruluşlarının mensubu olduğu, ekonomimizi geliştiren insanların bu teşkilatta bulunması, refahın genişlemesi ve artması açısından önemlidir. Ben bu ziyarette yaptığım görüşmeden dolayı çok mutlu oldum. Mutluyum ve umutluyum.” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer de, “Sayın İhsanoğlu’nun ziyareti bizi memnun etti. Kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığını ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından soru almayan İhsanoğlu, TÜSİAD’dan ayrıldı.

CHP'Lİ MUHALİF VEKİL, DESTEĞİNİ AÇIKLADI
Öte yandan, İhsanoğlu’nun adaylığına imza atmayan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile İhsanoğlu’na açıktan desteğini duyurdu.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adaylığına, başta izlenen yoldan dolayı rahatsızlığını ifade eden Öner, şimdi geleceğe bakma zamanı olduğunun altını çizdi. Öner, “Partime, ülkeme ve ulusuma olan sorumluluk anlayışım ve kurumsal nedenlerle Sayın İhsanoğlu’nu adaylık yarışında destekleyeceğim.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’nin bir isim üzerinde uzlaşmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ali Haydar Öner, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu isminde uzlaşan siyasal partilerle ülkede huzur için seçilmesini öngören kişi ve kuruluşlar, vereceği desteği artırarak sandıklara gitmelidirler." diye konuştu.
Seçime katılımın düşük olmasının ‘karşı tarafın’ şansını artırabileceğine dikkat çeken Öner, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde Başbakan Erdoğan’ın kimyasının bozulacağını savundu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul, İzmir ve Adana\'da 3 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

Enflasyon beklentiyi aştı; yüzde 9.16 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...