02 Haziran 2014 22:29

Binlerce Ali İsmail türettiler

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polislerin sopalı saldırısının ardından yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz anıldı. Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yerde konuşan babası Şahap Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz’ın insanlar için öldüğünü söyledi.

Binlerce Ali İsmail türettiler
Paylaş

Gezi Parkı protestoları sırasında 2 Haziran’da uğradığı saldırıda ağır yaralanıp, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, saldırının yıl dönümünde unutulmadı. ESPARK önünde bir araya gelen Eskişehirliler, buradan Ali İsmail’in saldırıya uğradığı Yunus Emre Caddesi üzerindeki Sanayi Sokağa yürüdü. Yağan yağmura rağmen yürüyüşlerine devam eden Eskişehirliler, Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yere karanfil bıraktı.
Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz ve Abisi Gürkan Korkmaz’ın da katıldığı yürüyüşte “Herkes birgün ölür kimisi toprağa, kimisi yüreklere gömülür” pankartı açıldı.
Yürüyüş boyunca sık sık “Ali İsmail Korkmaz Onurumuzdur”, “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür” ve “Ali İsmail Korkmaz” sloganları atıldı. Kitle Tepebaşı Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken “İşte Burası Faşist Yuvası” ve “Ali’nin Katili Eskişehir Polisi” sloganları atarak polis şiddetini protesto etti. Ali İsmail’in saldırıya uğradığı sokağa gelince “Hepimiz Aliyiz Öldürmekle bitmeyiz” sloganları atan Eskişehirliler, Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yere Ali İsmail’in fotoğrafını koyarak karanfiller bıraktı.

HİÇ Mİ BİR İNSAN EVLADI ÇIKMADI?

Yere konan Ali İsmail fotoğrafının üzerine karanfil bırakan Baba Sahap Korkmaz, daha sonra fotoğrafın üzerine kapanarak Ali İsmail’in fotoğrafını öptü. Daha sonra konuşma yapan baba Korkmaz, “Hepinizle gurur duyuyorum. Hepinizi çok seviyorum. Benim oğlum bundan bir sene önce 8-10 kişi tarafından burada haince vahşice darp edildi. Ali İsmail insanları severdi, yardımlaşmayı, hayatı severdi. Ali İsmail’i darp ettiklerinde hiç mi bir insan evladı çıkmadı? Hiç insan kanı taşıyan çıkmadı mı? Ben ona hayret ediyorum. Nasıl insanlar tahammül etti o küçük çocuk darp edilirken. Hepinizi çok seviyoruz, gurur duyuyoruz” dedi. Bu sırada gözyaşlarını tutamayan Baba Korkmaz, İsmail’in insanlar ve annesi için öldüğünü söyledi. Ali İsmail’in annesine küfredildiği için onlara karşılık verdiğini dile getiren Korkmaz, “Ondan sonra ölümcül darbeler aldı. Annesi için feda oldu, sizler için feda oldu” dedi.

‘BUNDAN SONRAKİ AMACIMIZ ALİ’NİN BAYRAĞINI TAŞIMAK’

Anmada konuşan Abi Gürkan Korkmaz’da “Bundan bir sene önce bu sokağa bir kardeşim girdi. Şimdi yüzlerce, binlerce kardeşim bu sokakta. Ali İsmail tam bu nokta da başına çullanmış 8 köpek onu darp ederken, ona küfrederken Ali İsmail korkmadı, titremedi” diye konuştu. Ali İsmail yerdeyken başına çullanan 8 kişinin aradıkları korkuyu Ali İsmail’in gözlerinde bulamadığını söyleyen abi Korkmaz, Ali İsmail’in onlara verdiği cevapla celladının yüzüne tükürmüş olduğunu kaydetti. Korkmaz, “Ali İsmal’i bu sokakta katletmiş olabilirler ama binlerce Ali İsmail türettiler. Binlerce, milyonlarca kardeş verdiler bize. Biliyorum ki burada 19 yaşında hayatını söndürdüklerini sandığı çocuğu aslında ölümsüzleştirdiler. Arkamıza, yanımıza, ailemize binlerce birey kazandırdılar. Biz Ali’nin bayrağını en iyi şekilde taşıyarak bu ülkenin haklarını, özgürlüğe, barışa, kardeşliğe ulaştırana kadar Ali’nin kemikleri sızlayacak. Bizim bundan sonraki amacımız Ali’nin bayrağını taşımak ve bu ülkeyi daha aydınlık günlere getirmektir. Ali İsmail sadece sokaklarda bağırıp özgürlüğü haykırmıyordu, daha aydınlık, daha özgür bir dünya için savaşıyordu. Bundan sonra bizim amacımız, bizim misyonumuz bu savaşı devam ettirmek” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karşı\'da işgal bitti, direnişe devam

SONRAKİ HABER

Kupa\'ya Doğru C: Falcao’lu ya da Falcao’suz...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa