18 Mayıs 2014 07:58

Soma'ya yeraltından mektuplar: Sizi en iyi biz anlarız

Türkiye Taşkömürü İşletmesi Üzülmez Müessesesi Asma Ocağı işçilerinden Soma Maden işçilerine yerin altından, vardiyada, ocakta yazılmış mektuplar:

Soma\'ya yeraltından mektuplar: Sizi en iyi biz anlarız
Paylaş

Türkiye Taşkömürü İşletmesi Üzülmez Müessesesi Asma Ocağı işçilerinden Soma Maden işçilerine yerin altından, vardiyada, ocakta yazılmış mektuplar:


Ahmet GÖKTEPE-TTK
Üzülmez Bölgesi


Değerli Soma madenci arkadaşlarım,
Başınıza gelen maden kazasından dolayı hepinize geçmiş olsun derim. Ölen arkadaşlarımıza rahmet diliyorum. Kurtulan arkadaşlarımıza da uzun ömür ve sağlıklar diliyorum. Ölen arkadaşlarımızın geride bıraktığı baba, anne, kardeş ve en önemlisi de babasız kalan çocuklarımıza da ayrıca sabırlar dilerim. Tüm acılarınızı yürekten paylaşıyorum. Çünkü ben de 27 yıllık maden işçisiyim. Bu acıların dinmesi için hükümetin bu madenleri devletleştirmesi, taşeron ve rodevans karşılığında özelleştirilmemesi gerekmektedir. Yoksa bu acıların dinmesi çok zor görünüyor. İnşallah yönetenler artık madenlere daha çok iş güvenliği ile donanım, techizat, araç ve gereçlerin yatırımını yapar. Sonuç olarak temennim böyle faciaların bir daha yaşanmaması. Selam ve saygılar...


Nedim KÖK- TTK Asma Ocağı

Sevgili Soma bölgesinde çalışan madenci kardeşlerim,
Acınızı en içten duygularla paylaşarak size, yakınlarınıza ve o bölge insanına, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek mektubuma başlıyorum.
Soma’da yaşanan faciayı haber aldığımız ilk dakikadan itibaren acı bir keder ve üzüntüye boğulduk. Biz de maden emekçileri olarak, bu şartları her gün yaşadığımız için bu elim kazayı burada da olmuş gibi acıyla karşıladık.
Bu vesileyle tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıklarına sabır, kurtulan arkadaşlarımıza acil şifalar, yakınlarına esenlikler dilerim.En içten sevgilerimle.


Asma Ocağı’ndan Rıza K.

Sevgili Somalı madenci arkadaşlarım,
Başınıza gelen faciayı duyduğumdan beri gözüme uyku girmiyor. Sizinle birlikteyim her yerde. Gece kalkıp, sağ kurtulan var mı diye televizyonlara bakıyorum. Ben de sizin gibi yeraltında çalışıyorum. Sizin çektiğiniz acıları, haksızlıkları çok iyi biliyorum. Hepinize geçmiş olsun. Sizi en iyi biz anlarız. Ben metan ve yangın görmedim ama göçükte kalarak kurtuldum.Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. Hepinize selam eder, kazasız günler dilerim.

ÖNCEKİ HABER

Sınıfsal ve kolektif bir cinayet olarak Soma

SONRAKİ HABER

Kötülüğün Saltanatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...