26 Mart 2014 20:53

Sıradaki sınav yerel seçim

HDP; kendi geleceğini yaratmak için mücadele edenlerin örgütüdür, vaatler verenlerin değil. Ulusalcılığı, Osmanlıcılığı, ABD’ye bağımlılığı, cemaatçiliği bir seçim stratejisine ve oy kazanma yoluna dönüştürmüş istismarcılardan değildir. HDP; halkların eşit, özgür ve kardeşçe birlikteliğinden yanadır

Sıradaki sınav yerel seçim
Paylaş

Milyonlarca öğrenci üniversiteye girmek, gelecekten beklentileri önündeki duvarlardan birini daha geçmek için YGS’ye girdi. Bir çok genç açısından hayalindeki meslek; iş bulabileceği ve insanca yaşayabileceği bir meslek olarak belirlenmişti bile. İşsizlik ve geleceksizlik, milyonlarca genci belirsizlik ve karasızlık içinde yaşamaya mahkum ediyor. Peki, iş bulabilecek miyim? Sevmediğim bir işte hayatımın sonuna kadar çalışabilecek miyim? Peki ya sonra? Sınavın çözemediği, seçeneklerin yetmediği sorunları var biz gençlerin.

***
Önümüzdeki hafta sonu başka bir sınav daha var. Yerel seçimlerde, Türkiye halklarının geleceğine dair önemli bir karar vereceğiz. Tıpkı YGS’de olduğu gibi kafa karıştıran şıklar, caydırıcı cevaplar var. Sınavlarda öğrenci doğruyu bulamasın diye özel olarak koyulur caydırıcı şıklar. Yerel seçimlerde de böyle. Şıklardan her birinde belli bir dozda liberalizm, ulusalcılık, Amerikancılık, yer yer Osmanlıcılık bulabilirsiniz. Ama düzen partilerinin hiç birinde emekten yana politikalar, tutarlı bir demokrasi ve özgürlük mücadelesi bulamazsınız. “Biz şu kadar kişiye iş imkanı sağladık.” diyen belediyeler ve hükümet, milyonlarca genci işsiz bıraktıklarını, gençliğin geleceğini serbest piyasa koşullarına terk ettiklerini gizliyorlar. Düzen partileri sermayenin çıkarlarını karşılarına alıp üretimin önünü açacak, gençlere iş imkanı yaratacak bir yönetim anlayışı benimseyemezler. Çünkü kendileri o sermaye kuruluşlarının temsilcileridir ve politikaları ve tüzükleri onların çıkarlarıyla tam uyumludur. Bu nedenle bu sınavda caydırıcı şıkların caydırıcılığı kalmamıştır. Gençlerin kendi gelecekleri için birleşmeye; emekten, demokrasiden, barıştan ve özgürlükten yana tutum almaya ihtiyacı vardır. Bu tutumun bugün önümüze çıkardığı seçenek; Halkların Demokrasi Partisi’dir.

***
HDP; kendi geleceğini yaratmak için mücadele edenlerin örgütüdür, vaatler verenlerin değil. Ulusalcılığı, Osmanlıcılığı, ABD’ye bağımlılığı, cemaatçiliği  bir seçim stratejisine ve oy kazanma yoluna dönüştürmüş istismarcılardan değildir. HDP; halkların eşit, özgür ve kardeşçe birlikteliğinden yanadır.

İktidar sıkıştıkça savaşa, sosyal medyanın kapatılmasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına sarılmıştır. Peki, işçi sınıfının sendikal haklarına dair bir şey demeden, basın özgürlüğünü- grev ve örgütlenme hakkını savunmadan, Kürt halkının özgürlük mücadelesini sahiplenmeden, inanç özgürlüklerini savunmadan, eğitimde ve sağlık başta olmak üzere devletin her alanda sürdürdüğü özelleştirmelere karşı durmadan, sermayeye ve düzene karşı bir tutum almadan tutarlı bir demokrasi ve özgürlük mücadelesi verilebilir mi?
HDP; ezilenlerin, gençlerin, kadınların ve emekçilerin mücadele cephesidir. Bu cephe genişledikçe sorunlarımızı istismar edenler, vaatlerle oy toplamaya çalışanlar, rant için belediyecilik ve ‘hizmet’ üretenler bir seçenek olmaktan çıkacaklar.

***
Bu seçimler bu nedenle önemlidir, çünkü ilk kez bir sınavda bütün seçenekleri sınavı yapanlar oluşturmuyor. Gençliğin kendi seçeneği, kendi partisi var bu seçimlerde. Hem seçimlere az bir süre kala hem de seçimlerden sonra sokak sokak bu seçeneği halkın içinde, halk meclisleriyle örgütleyeceğiz!

ÖNCEKİ HABER

Seçimlerin son düzlüğündeyken

SONRAKİ HABER

AKP’liler ve polis Batıkentlilere saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...