13 Haziran 2011 11:49

Kadıköy’den bir ‘açılan sandık sayısı’ izlenimi!

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun 1. Bölge’deki koordinasyon merkezlerinden biri de, EDP’nin Kadıköy Altıyol’daki ilçe bürosu; Kadıköy’deki blok bileşenlerinin seçim sonuçlarını birlikte izledikleri adres. Seçim günü sabahın erken saatlerinde başlayan sandıklara/oylara sahip çıkm

Kadıköy’den bir ‘açılan sandık sayısı’ izlenimi!
Paylaş
Serpil İlgün

Ve ilk sonuçlar açıklanmaya başlanıyor. Bu arada, Dersim’in kesin olarak kaybedildiği haberi cep telefonlarından ulaşıyor. Keyifler kaçıyor elbette, suratlar asılıyor. Ama açılan sandık sayısı artıp Diyarbakır’dan, Hakkari’den, Ağrı’dan, Van’dan adaylarımızın kazandığı haberleri alındıkça, mutluluk artıyor. Her seçilme haberi coşkulu alkışlarla, her “Mersin çıkamamış”, “Kars alamıyor” haberi de yüzler düşerek karşılanıyor. Saatler ilerledikçe kalabalığı da artmış koordinasyon merkezinin bu “çıktı-çıkamadı” durumlarından, toplu olarak canı sıkılıyor. Sigara yasakları deliniyor; “Böyle bir günde bunu tartışmayalım arkadaşlar” denilerek. “İçmeyelim” diyenler, üsteleyemiyor. Diyarbakır’ın ve İstanbul’un kesinlik kazanması en büyük alkışı; Mersin, Kars ve Antep’in son dakikalara kadar gidip gelmesi, en gerilimli kısmı oluşturuyor. Aralarda alkışlara katılıp, gürültüden neyi alkışladığını bilmeyenlerin, alkış sona erdikten sonra “Neyi alkışladık arkadaşlar” soruları;  yine coşkulu alkışlarla karşılanan “Kars da aldı arkadaşlar” haberinin, 30 saniye sonra “Yok yok, kesin değil daha”ya dönüşürken, sevincin endişeye, mutluluğun üzüntüye bıraktığı o gel gitler; aralarda AKP’nin aldığı oy oranına biraz hayret, biraz öfke duyulması, “CHP’ye iyi oldu” yorumları; genel tablo için de “Ben demiştim” diyenler!.. Ve saatler 20.00’ye yaklaştığı dakikalar, yani Blok adayı milletvekili sayısının 20’lerden 30’lara ulaştığı anlar. Şimdi artık herkese hakim olan tek duygu mutluluk. Blokun başarısının yarattığı sevinç, kucaklaşmalarla kutlanıyor. “Esas işimiz, sorumluluğumuz şimdi başlıyor” yorumları dillendiriliyor kucaklaşılırken.

Bir gün önce Moda yürüyüşünde, Sebahat Tuncel, “Yarın akşam iskelede kutlamamızı yapacağız” demişti zaten. Koordinasyon bürosu önünde toplanan ve ağırlığını gençlerin oluşturduğu kitle, Altıyol’dan iskeleye doğru, trafiği tek şeride indirerek, sloganlarla yürüyüşe geçiyor. İskele Meydanı’ndaki kalabalık her dakika artıyor. Meydana, zılgıtları ve sloganlarıyla giren Kürt kadınlar ve gençler, alkışlanarak karşılanıyor. Herkesin yüzü uzun zamandır ilk kez bu kadar gülüyor. Uzun zamandır ilk kez, bir duygu bu kadar ortaklaşıyor. Tanısın tanımasın herkes kucaklaşıyor. Halaylar büyüyor, eller daha sıkı kenetleniyor. İskele Meydanı’ndaki bu içi içine sığmayan kalabalık, bize Blokun ne kadar isabetli bir karar olduğunu, yarattığı etkiyi ve önemini bir kere daha gösteriyor. Bir daha kolay kolay geriye düşmeyecek yüksek bir moral, özgüven, daha da büyüyecek bir dayanışmayı da. Evet, barışı ve ortak geleceğimizi kurma mücadelesi esas şimdi başlıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kendileştirme

SONRAKİ HABER

"Blok ciddi bir alternatiftir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...