25 Aralık 2013 08:51

Zafer Çağlayan ve Muammer Güler istifa etti

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık görevlerinden istifa etti.

Zafer Çağlayan ve Muammer Güler istifa etti
Paylaş

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu Salih Kaan Çağlayan tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve oğlu Barış Güler tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık görevinden istifa etti. Pakistan ziyaretinden dün akşam dönen Başbakan Erdoğan'ın gece saatlerinde Keçiören'deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti.

Çağlayan, bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

Çağlayan, Başbakan'ın dün akşam döndüğü Pakistan ziyaretine de katılmış, orada gazetecilere yaptığı açıklamada ''Oğlumun karakolluk işi olmaz'' ifadelerini kullanmıştı. Çağlayan operasyon sonrası yaptığı açıklamada da "Yanlışın içinde olmayız" demişti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de, istifası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Güler açıklaması şöyle;  "17 Aralık tarihinde İstanbul'da gerçekleşen operasyon, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır. Oğlumunda dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevimden affımı, Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi, 25 aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."

Adı soruşturmada geçen diğer bakanların da istifa edeceği iddia ediliyor.

CHP'DEN İLK TEPKİ GELDİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifasını Twitter'dan değerlendirdi. İnce, "İlk istifa haberi geldi. Yetmez ama evet" dedi.

CHP KRİZ MASASI BAŞKANI: DİĞER İKİ BAKAN DA İSTİFA ETMELİ

CHP Kriz Masası Başkanı Aykut Erdoğdu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifasını “gecikmiş” olarak değerlendirdi.
Erdoğdu; “Hangi delillerin karartıldığını bilmiyoruz, diğer iki bakan Egemen Bağış ve Erdoğon Bayraktar da istifa etmelidir. Bağış ve Bayraktar’ın da istifası gelmek zorunda, derhal istifa etmeleri lazım. İstifaları bir lütuf değil, hukuki ve siyasi zorunluluktur.” dedi

CHP’Lİ ALTAY: GECİKMİŞ İSTİFA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifasına, “Gecikmiş bir istifa” derken “Millet bunları yemiyor. Kabe’den örtü getirseler bunun üstünü örtemezler. 4 bakanın istifa etmesi gerekirdi” dedi. CHP’li Altay, iki bakanın istifasını şu sözlerle değerlendirdi: “Gecikmiş bir istifa. Bugün ayın 25’i, ayın 17’sinde istifa etmeleri gerekirdi. 9 gün sonra gelen istifa. Görevde kaldıkları süre soruşturmanın selameti açısından olumsuzluklara yol açılmış olabilir. Adı geçen 4 bakan var. İkisinin istifa etmesi, esas Egemen Bağış ile ilgili iddia daha vahim, kendisiyle ilgili. Hükümetin daha sorumlu davranması ve 4 bakanın istifa etmesi gerekirdi. Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış’ın da istifa etmesi gerekirdi. Kabine revizyonu yapacak, onları revizyon usulü değiştirecek. Suçsuz görüntüsü yaratacak. Millet bunu yemiyor. Kabe’den örtü getirseler bunun üstünü örtemezler.” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Flaş Savaş Oyunlarında Oyun Severlerin Dikkate Alınmaları

SONRAKİ HABER

Noel Bayramı kutlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...