10 Kasım 2013 11:36

‘Atma kızım, bir gün lazım olur’

Annemle birlikte yaşarken bu lafı defalarca duydum belki de. Kendi başıma yaşamaya başladığımda, işte o atmadığım eşyalar birikti… Birikti… E haliyle artık bunlardan bir şeyler yapmak gerekti.

‘Atma kızım, bir gün lazım olur’
Paylaş

Damla Uludağ

Annemle birlikte yaşarken bu lafı defalarca duydum belki de. Kendi başıma yaşamaya başladığımda, işte o atmadığım eşyalar birikti… Birikti… E haliyle artık bunlardan bir şeyler yapmak gerekti. Hem hesaplı hem de yaratıcı şeyler ortaya çıktı. Bazen abarttım tabii, eşyalar asıl amacından çıkmaya başalamadı da değil. Elbette bir ortası var bunun. İşe yaramayan eşyaları atmak yerine, yaratıcılığınızı da işin içine katarak, hem hesaplı değişiklikler yapabilir, hem de çöpe gidecek bir çok eşyayı yeniden kullanmanın tadına varabilirsiniz. İşte ufak dokunuşlarla  yapılabilecek şeyler. Haa unutmadan, sakın bir şeyi atmayın, bir gün kesin lazım olur.


EVDE ULUS PAZARI

Hallaç pamuğu gibi birbirine karışmış kolyeler…. Onları açmak her kadın için bir işkence neredeyse. Para verip, bir takı askılığı almak yerine elbise askılarının üzerine ufak çiviler çakarak takılarınızı asabilirsiniz.


KASA DOLUSU KİTAP

Büyük paralar verip, yeni bir kitaplık almayın. Evde genelde bulunmaz, ama çok rahat bulabileceğiniz elma kasalarından kitaplık yapın. Sonra ister zeminde yanyana olarak, isterse duvara monteleyerek yeni bir raf sahibi olabilirsiniz.


YUMURTA KUTUSUNDAN DİKİŞLER NAKIŞLAR

Yumurta kutularını bu şekilde boyayarak dikiş malzemelerini içine koyup hem düzenli bir kutuya sahip olursunuz, hem de kutuları alternatif olarak kullanabilirsiniz.


BAVULUMU ALIR ÇAY İÇERİM

Eski bavulunuzu artık kullanmak istemiyorsanız alt aparatını ister kendiniz yapabilir, isterse yapı marketlerde bulabilirsiniz Geriye kalan yalnızca bavulunuzu tahtanın üzerine oturtmak ve de üzerine koyduğunuz bir bardak çayı yudumlamak.


BU BİR MERDİVEN DEĞİLDİR

Evde kullandığınız merdiveniniz kırılmak üzere ise; ufak bir tamirin ardından duvara monteleyebilirsiniz. Bu şekilde yerde duracak eşyalarınızı toparlayabilir veya askı aparatı olarak farklı bir rafa sahip olabilirsiniz.


DANTELLER SANDIĞA DEĞİL LAMBAYA

Eski model dantelleri mobilyalarınızın üzerine sermek istemeyebilirsiniz. Ama el emeği olduğu için de kaldıramıyorsanız çözümü basit; Dantelleri şekerli su kolalayıp bir balonun üzerine yerleştirin. Taşlaşmış duruma gelecektir. 1-2 defa daha aynı işlemi uyguladıktan sonra balonu patlattığınızda avize yapabileceğiniz bir figür olarak kullanabilirsiniz.


OTURMAYI SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ!

Özellikle ‘kızlı-erkekli’ öğrenci evleri için biçilmiş kaftan. Bunu evde kullanmadığınız kırlentler ile yapabilirsiniz. 2- 3 Palet kullanmanız yeterli olur. İsterseniz resimdeki gibi doğal ahşap rengiyle veya boyayarak da kullanabilirsiniz. Hatta tercihe göre alt kısmına tekerlek yapmanız bile mümkün.

ÖNCEKİ HABER

Barıştan elini çekenin canı fena yanacak

SONRAKİ HABER

‘Balkanlarda yaşamak, bir nevi dağlarla güreşmek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...