09 Eylül 2013 15:59

Başbakan korkudan ayrımcılık yapıyor

Ben yirmi yıldır Aydınlı’da yaşıyorum. Aydınlı son 2 yılda gelişmeye başladı. O da yeni konutlar yapılıyor diye, yani Aydınlı’nın sıkıntılarını yaşayan bizlere hizmet olsun diye değil.20 yıldır da önceleri Refah Partisi vardı, 10 senedir de AKP var. Değişen hiçbir şey olmadı  . Yani sadece isimler değişti. Başka bir değişiklik

Başbakan korkudan ayrımcılık yapıyor
Paylaş
Rayle Doğan- Aydınlı/ TUZLA

Ben yirmi yıldır Aydınlı’da yaşıyorum. Aydınlı son 2 yılda gelişmeye başladı. O da yeni konutlar yapılıyor diye, yani Aydınlı’nın sıkıntılarını yaşayan bizlere hizmet olsun diye değil.
20 yıldır da önceleri Refah Partisi vardı, 10 senedir de AKP var. Değişen hiçbir şey olmadı  . Yani sadece isimler değişti. Başka bir değişiklik yok bizim hayatımızda .Ne olacak yani, artık bizim buralarda makarna partisi diyorlar , öyle olsa  insanlar arasında bu kadar ayırımcılığı hiç Allah kabul eder mi? Benim sokağımda AKPli komşularım var, ee onlar da bizim gibi geçim sıkıntısı çekiyor, onların aldığı maaş da asgari ücret, ama burada ne yapıyorlar? Onlara bir çek veriyorlar mesela 1000 liralık, onu da 250 liraya bölmüşler, onunla  mutfakla giysi alışverişi yapıyorlar. Sonra seslerini çıkaramıyorlar, “geçinemiyoruz böyle olmaz” diyemiyorlar. Ben astım hastasıyım  14 günde bir Başıbüyük Hastanesi’ne gidiyorum üç araçla. Böbrek yetersizliğim var,  bir de bunu düşünün. Zaten yol parası bir başka hasta ediyor. Gidiş geliş yol paraları pahalı. İndirimli kart almak istedim ama onu da vermediler. Ben bugün gidebiliyorum ya sokğa çıkacak parası olmayanlar ne yapacak? Belediyelerin ulaşım ücretlerini düşürmesini istiyorum seçimlerde. Bizim sokağımızda çukur kazıldı. Bu çukur 3 ay kaldı, defalarca kez  belediyeyi aradım.Sonra Fen İşleri Müdürlüğü’ne gittim, adam ben içeri girince beni sesimden tanıdı  .Sonra bizim sokaktaki çukur toprakla örtüldü. Ama üst sokaktaki belediye meclis üyesi komşum bir kez aradı. Onun sokağına asfalt döküldü. Bu ayrımcılık değil mi peki? Yani ila belediyenin adamı mı olmak lazım? Ben herkese her konuştuğumuzda şunu söylüyorum. O komşularıma da ayrımı kabul etmeyin diyorum .Seçimler yaklaşıyor, herkes yine kapımıza gelecek  Şimdi sokakta komşularımızla gelip konuşuyorlar. Dilenciymiş gibi kapılarına bir şeyler getiriyorlar. Diyorum ki komşularıma ,bizim bir tane sorunumuz yok ki, Gezi’de bir ağaç dediler ama sadece ağaçları kesmeleri değildi ki bizim sorunumuz. Hangi sorunumuzu konuşalım? Benim komşularım tesettürlü  Başbakan televizyonda diyor ki “benim tesettürlü vatandaşlarım”, “benim sünni vatandaşlarım”. Peki ya ben diyorum. Bu ayırmcılık değil midir? Başbakan bu kadar ayrım yaparsa insanlar ne hale gelir? Ben AKP’ye oy veren  komşularıma  diyorum ki bakın başbakan kadınlardan çok korkuyor, korkudan ayrımcılık yapıyor. Ayrıma karşı gelin, hep beraber ayırım yapmayan bize insan gözüyle bakanları seçelim, kim bizi dinlerse kim birlik için çabalarsa onlara oy verelim. Yoksa komşularımızla artık hiç selamlaşamayacak hale geleceğiz. Ben birlik, beraberlik, kardeşlik için kadınlara birlikte hareket etmeye çağırıyorum.                                        
 

ÖNCEKİ HABER

Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz

SONRAKİ HABER

Ölülerin kamyonlarla taşındığı bir dünyaya uyanmak istemiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...