04.11.2026 12:23

Takasbank'tan Tera Portföy'e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama

İstanbul Takas ve Saklama Bankası (Takasbank), bankanın Tera Portföy’e ait TP2 fonuna borç vermediğini, TP2 fonu ile ilgili iddia edilen bir borç ilişkisi bulunmadığından herhangi bir hisse senedi teminatının ve zararın söz konusu olmadığını savundu.

Takasbank'tan Tera Portföy'e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama

Takasbank'ın X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan paylaşımda, "Son günlerde bazı yazılı ve görsel yayın organlarında, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından tasfiyesine karar verilen Tera Portföy’e ait TP2 fonuna bankamız tarafından borç verildiği, bu borca karşılık hisse senedi teminatı alındığı ve söz konusu tutarın fonda zarara uğradığı yönünde haberler yer almıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Takasbank'ın 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında merkezi takas kuruluşu olarak faaliyet gösterdiği ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'na tabi bir yatırım bankası olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bankamız TP2 fonuna herhangi bir borç vermemiştir. Bankamızın TP2 fonu ile bir borç ilişkisi bulunmadığından haberde bahsedilen hisse senedi teminatı da oluştuğu ileri sürülen zarar da söz konusu değildir. Buna ek olarak; haberde adı geçen TP2 fonu Takasbank Para Piyasası'ndan da herhangi bir borç alma işlemi gerçekleştirmemiştir."

Açıklamada, bankanın finansal tablolarını aylık periyotlarda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) raporladığı ve üçer aylık dönemlerde bağımsız denetimden geçirilerek kamuoyuyla paylaşıldığı öne sürüldü.

Takasbank'ın işlemlerinden kaynaklanan herhangi bir zarar ya da zarar karşılığının bulunmadığı sovunulan açıklamada, "Bankacılık ve sermaye piyasalarının en temel unsurunun güven olduğunun bilinciyle, kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki yayınlara ilişkin yasal haklarımızın saklı olduğunu belirtir, basın mensuplarımızın bankamızla ilgili haberlerde resmî açıklamalarımızı esas almalarını rica ederiz." ifadeleri kullanıldı.

(AA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.11.2026 06:42

Sağanak ve fırtına etkisini artıracak: Meteoroloji'den birçok il için sel ve su baskını uyarısı

Yurt genelinde sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Meteoroloji, birçok bölgede ani sel ve su baskını riskine karşı uyarırken, bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini bildirdi.

Sağanak ve fırtına etkisini artıracak: Meteoroloji'den birçok il için sel ve su baskını uyarısı

Fotoğraf: Ali Ballı/AA

04.11.2026 10:20

İmamoğlu: Fon vurgununun siyasi ve yargı ayağı açığa çıkarılmalı

İmamoğlu, fon vurgunuyla İBB operasyonlarının eşzamanlı gerçekleştiğini belirterek yargının manipülasyon uyarılarına rağmen harekete geçmediğini belirtti. İmamoğlu, İBB'ye yönelik 53,5 milyar liralık kamu zararı suçlamasını da reddetti.

İmamoğlu: Fon vurgununun siyasi ve yargı ayağı açığa çıkarılmalı

Fotoğraf: ANKA

04.11.2026 09:18

Trump'tan seçim itirafı: İran savaşının da kayıplarda etkisi olabilir

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede düzenlenen ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin yaşadığı kayıpların nedeninin kısmen İran'a yönelik sürdürülen savaş olabileceğini söyledi.

Trump'tan seçim itirafı: İran savaşının da kayıplarda etkisi olabilir

Fotoğraf: DHA

04.11.2026 10:51

'Hiçbir zaman da olmayacak': Sergen Yalçın'ın Batrakov sözleri yeniden gündemde

Galatasaray'ın Stuttgart'ı 2-0 mağlup ettiği maçta iki gol atan Batrakov'un performansı, Sergen Yalçın'ın genç futbolcu hakkındaki eski açıklamalarını yeniden gündeme getirdi.

“Hiçbir zaman da olmayacak”: Sergen Yalçın'ın Batrakov sözleri yeniden gündemde

Fotoğraf: AA

04.11.2026 10:33

Nükleer santral yatırımlarına teşvik paketi yeni yılda Meclis’e sunulacak: 2050 yılı için 20 bin megavat nükleer hedefi

Türkiye, 2050 yılına kadar nükleer enerji kapasitesini 20 bin megavata çıkarmayı hedeflerken, bu yatırımları hızlandırmak amacıyla elektrik alım garantisi, teşvikler ve vergi istisnaları içeren kapsamlı bir yasa teklifi hazırlığı yürütüyor.

Nükleer santral yatırımlarına teşvik paketi yeni yılda Meclis’e sunulacak: 2050 yılı için 20 bin megavat nükleer hedefi

Fotoğraf: DHA

04.11.2026 08:15

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı'nda ABD yapımı İHA düşürüldü

İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD yapımı bir İHA’nın düşürüldüğünü açıkladı.

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı'nda ABD yapımı İHA düşürüldü

Fotoğraf: Hezmok Media/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!