Almanya'da gençler 34 kentte sokağa çıktı
Almanya'da eğitim ve sosyal harcamalardaki kesintilere, hayat pahalılığına ve zorunlu askerliğin yeniden gündeme getirilmesine karşı gençler 34 kentte eylem yaptı.
Fotoğraf: AA
Almanya'da "Gen Z regelt" (Gençlik yönetiyor) hareketinin çağrısıyla düzenlenen protestolar Berlin, Hamburg, Köln, Frankfurt, Münih, Leipzig ve Stuttgart başta olmak üzere 34 kente yayıldı.
Gençler eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlere daha fazla bütçe ayrılmasını, hayat pahalılığına karşı önlem alınmasını ve zorunlu askerlik planlarından vazgeçilmesini istedi. Eylemlerde ayrıca konut krizi ve iklim politikaları da gündeme geldi.
Fotoğraf: AA
Binlerce kişi yürüyüşe katıldı
Frankfurt'ta polis verilerine göre yaklaşık 2 bin 500, Leipzig'de 2 bin, Freiburg'da 2 bin 500, Mannheim'da 2 bin, Essen'de 2 bin kişi gösterilere katıldı.
Mainz'da 1200, Münih'te 1000, Göttingen'de 670, Aachen'de 600-800 kişi sokaktaydı. Köln'de de binlerce kişi yürüyüşe katıldı.
Berlin'de ise 10 bin kişinin katılması beklenen gösteride polis ilk saatlerde yaklaşık 650 kişinin bulunduğunu açıkladı.
Fotoğraf: AA
1500 polis görevlendirildi
Gösteriler büyük ölçüde barışçıl geçerken bazı kentlerde güvenlik önlemleri artırıldı.
Berlin'de yaklaşık 1500 polis görevlendirildi. Stuttgart'ta yürüyüş güzergahı güvenlik gerekçesiyle değiştirildi ve gösteri sırasında işaret fişekleri yakıldı.
Hamburg, Frankfurt ve Münih'te de polis yoğun önlem aldı. Bazı mağazalar olası olaylara karşı vitrinlerini korumaya aldı.
Fotoğraf: AA
Gençler, hükümetlerin sosyal harcamaları kısarken askeri harcamaları artırmasını eleştiriyor. Organizasyonun açıkladığı 182 bin kişilik rakamın gerçekleşen katılımı değil, ön kayıtları ifade ettiği belirtilirken ülke genelindeki kesin katılım bilançosu henüz açıklanmadı.
(Dış Haberler)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et