30.10.2026 13:08 / Güncelleme: 13:29

Türkiye'den 'İsrail seçimlerine müdahale' iddialarına yalanlama

İsrail'de seçimlerin ardından Arap partilerinin parlamentoda 19 sandalye kazanması üzerine Başbakan Netanyahu'nun "yabancı müdahalesi" iddialarına Türkiye ve Katar'dan tepki geldi.

Türkiye'den 'İsrail seçimlerine müdahale' iddialarına yalanlama

Fotoğraf: ANKA

İsrail'in ana muhalefet lideri Gadi Eisenkot ve Arap partilerinin liderleri, koalisyonunun parlamentodaki çoğunluğu kaybettiği seçimlerin ardından "yabancı müdahalesi" iddiasında bulunan Başbakan Binyamin Netanyahu'yu kınadı.

Netanyahu'nun Likud Partisi, 27 Ekim'deki seçimler sırasında İsrail'deki Arap partilerini seçimi "çalmakla" suçlamıştı. İç güvenlik kurumu Şin Bet, söz konusu partilerin Katar ve Türkiye'den yasadışı finansman alıp almadığını soruşturuyorken; Türkiye konuyla ilgili açıklamasında iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) 29 Ekim'de yazılı bir açıklama yaparak, "Söz konusu iddialar, kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlayan kasıtlı ve açık bir dezenformasyon kampanyasının parçasıdır" dedi.

Katar Dışişleri Bakanlığı da iddiaları "saçma ve tehlikeli" olarak niteleyerek reddetti. Bakanlık, İsrailli siyasetçileri Doha'ya karşı bir dezenformasyon kampanyası yürütmekle suçladı.

Nihai sonuçlar, ne Netanyahu'nun bloğunun ne de Yahudi muhalefetin parlamentoda çoğunluk elde edemediğini doğruladı.

İki Arap parti ittifakı olan Joint List ve Ra'am, Arap seçmenler arasındaki katılım artışının ardından beklentileri aşarak 120 sandalyeli Knesset'te rekor düzeyde 19 sandalye kazandı.

(Dış Haberler)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.10.2026 06:14

Sonbahar yüzünü gösterdi: Meteoroloji'den 21 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun bazı illeri ve Balıkesir'in batı kıyıları için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Sonbahar yüzünü gösterdi: Meteoroloji'den 21 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Fotoğraf: Osman Akça/AA

30.10.2026 12:16

İsrail ordusu, El Halil'de saldırı ve ablukası 8'inci gününde: Mahallelere baskında zorla evler tahliye edildi

İsrail ordusunun, El Halil'de saldırı ve ablukası 8'inci gününde de devam ediyor. İsrail askerleri kentin El-Cilde ve Deyr Bahha mahallelerine düzenlediği baskınlarda onlarca Filistinliyi evlerini boşaltmaya zorladı, aramalar yaptı.

İsrail ordusu, El Halil'de saldırı ve ablukası 8'inci gününde: Mahallelere baskında zorla evler tahliye edildi

Fotoğraf: AA

30.10.2026 11:25

AYM'den emeklileri ilgilendiren karar: Sigorta başlangıç tarihi davasında hak ihlali

Anayasa Mahkemesi (AYM), sigorta başlangıç tarihinin tespiti için açılan davada, benzer koşullarda çalışan kişilere ilişkin Yargıtay kararlarının değerlendirilmemesini hak ihlali saydı. Yüksek Mahkeme, yeniden yargılama yapılmasına karar verdi.

AYM'den emeklileri ilgilendiren karar: Sigorta başlangıç tarihi davasında hak ihlali

Fotoğraf: ANKA

30.10.2026 10:36

Tera Holding'in başdanışmanı eski valinin oğlu çıktı

Tera Yatırım Holding'in yönetim kurulu başdanışmanı Necip Fazıl Kaymak'ın, eski Samsun Valisi Osman Kaymak'ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Kaymak'ın daha önce Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve Milli Savunma Bakanlığında görev yaptığı öğrenildi.

Tera Holding'in başdanışmanı eski valinin oğlu çıktı
30.10.2026 12:16

Gabar Viking Service’de 20’nin üzerinde işçi daha işten çıkarıldı

Gabar'da Viking Service bünyesinde çalışan 20'nin üzerinde işçi daha işten çıkarıldı. İşçiler, işten çıkarmaların sendikal örgütlenme ve daha önce işten atılan arkadaşlarının davalarında tanıklık yapmaları nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

Gabar Viking Service’de 20’nin üzerinde işçi daha işten çıkarıldı

Fotoğraf: MA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!