29.10.2026 12:12 / Güncelleme: 12:39

Faili meçhullerle anılan eski OHAL Bölge Valisi Ünal Erkan öldü

Faili meçhullerle anılan eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Ünal Erkan, uzun süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede öldü.

Faili meçhullerle anılan eski OHAL Bölge Valisi Ünal Erkan öldü

Fotoğraf: AA

1990’lı yıllarda Kürt illerinde yaşanan faili meçhul cinayetler ve JİTEM tartışmalarıyla anılan eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Ünal Erkan yaşamını yitirdi.

Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Erkan'ın, bir süre bilinci açılarak ailesiyle zaman geçirdiği, ancak ertesi gün sağlık durumunun yeniden ağırlaştığı öğrenildi. 

Ünal Erkan Kimdir?

Diyarbakır merkezli Olağanüstü Hal Bölge Valiliği görevine getirilen Erkan, bu görevde Necati Çetinkaya'nın ardından görev yaptı. Erkan, 20. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi.

Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında kurulan 53. Hükümet döneminde, 6 Mart 1996 ile 28 Haziran 1996 tarihleri arasında Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

Ünal Erkan, döneminde doğrudan İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görev yapan OHAL Bölge Valiliği, olağanüstü hal uygulanan illerdeki valilikler üzerinde geniş koordinasyon ve yönetim yetkilerine sahipti.

Musa Anter'in oğlu hakkında konuşmuştu

Musa Anter'in oğlu Anter Anter, CNN Türk kanalında 5N1K programında gazeteci Cüneyt Özdemir'e Ünal Erkanla ilgili şunları söylemişti:

"Benim icin babamin katilleri; Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Süleymen Demirel, Ünal Erkan'dır. Bunlardan hesap sorulsun. Katiller bunlardır ve yargılanmaları gerek. Katillerin kim olduğunu emrin nereden geldiğini yıllardır biliyoruz. Faili meçhul değil faili belli cinayetler bunlar, 1 milyon insan ölünce mi duracak bu... Yeter artık bu kan dursun..."

(Haber Merkezi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
29.10.2026 06:20 / Güncelleme: 09:26

Meteorolojiden 29 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Ülke genelinde sağanak bekleniyor (29.10.2026)

Meteoroloji, ülke genelinde sağanak beklendiğini duyurdu. 4 il için turuncu, 25 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Antalya, Mersin ve Adana'da yağışların yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden 29 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Ülke genelinde sağanak bekleniyor (29.10.2026)

Fotoğraf: Lerone Pieters/Pexels

29.10.2026 11:12

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danon'dan Trump'a tepki: Kararlar Washington'da alınmıyor

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, seçimlerin ardından Netanyahu'ya ulusal birlik hükümeti kurması için baskı yapacağı öne sürülen ABD Başkanı Trump'a, "Kararlar Washington'da değil, Kudüs'te alınır" sözleriyle yanıt verdi.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danon'dan Trump'a tepki: Kararlar Washington'da alınmıyor

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

29.10.2026 10:23

Adana'daki cezaevlerinde 7'si ağır 38 hasta tutuklu bulunuyor: Teşhis ve tedaviye erişimde engeller sürüyor

İHD ve ÖHD'nin verilerine göre, Adana'daki iki cezaevinde 7'si ağır 38 hasta tutuklu bulunuyor. Hastane sevklerinde dayatılan ağız içi arama ve tedaviye erişimde yaşanan sorunlar nedeniyle hastalıkların ilerlediği belirtiliyor.

Adana'daki cezaevlerinde 7'si ağır 38 hasta tutuklu bulunuyor: Teşhis ve tedaviye erişimde engeller sürüyor

Fotoğraf: MA

29.10.2026 10:14 / Güncelleme: 10:23

Çin'de eski borsa denetim başkanına 436 milyon yuanlık rüşvetten idam cezası

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonunun eski başkanı Yi Huiman, 65,4 milyon dolar değerinde rüşvet aldığı gerekçesiyle iki yıl ertelemeli idam cezasına çarptırıldı.

Çin'de eski borsa denetim başkanına 436 milyon yuanlık rüşvetten idam cezası

Fotoğraf: Shuangyan Wang/Pexels

29.10.2026 07:02 / Güncelleme: 07:39

Sayıştay'ın Beykoz Belediyesi raporu: Lüks araç ve çok sayıda taşınmazı olanlara sosyal yardım

Sayıştay’ın Beykoz Belediyesi raporunda, sosyal yardım alan yaklaşık 1600 kişinin ihtiyaç sahipliği şartlarını taşımadığı belirlendi. Yardım alanlar arasında lüks araç ve çok sayıda taşınmaz sahibi kişilerin de bulunduğu tespit edildi.

Sayıştay'ın Beykoz Belediyesi raporu: Lüks araç ve çok sayıda taşınmazı olanlara sosyal yardım

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!