29.10.2026 11:12

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danon'dan Trump'a tepki: Kararlar Washington'da alınmıyor

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, seçimlerin ardından Netanyahu'ya ulusal birlik hükümeti kurması için baskı yapacağı öne sürülen ABD Başkanı Trump'a, "Kararlar Washington'da değil, Kudüs'te alınır" sözleriyle yanıt verdi.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danon'dan Trump'a tepki: Kararlar Washington'da alınmıyor

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Danny Danon, parlamento seçimlerinin ardından Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ulusal birlik hükümeti kurması için baskı yapacağı öne sürülen ABD Başkanı Donald Trump'a, "Kararlar Washington'da alınmıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

AA'nın İsrail Ordu Radyosu'nun haberine dayandırarak verdiği bilgiye göre, Tel Aviv'in BM Daimi Temsilcisi Danon, 27 Ekim'de yapılan seçimlerin ardından Trump'ın İsrail'de ulusal birlik hükümeti kurulması sürecine müdahil olacağı yönündeki iddialara ilişkin konuştu. Danon, "Trump seçimlerde tavır almayı sever ancak ondan büyük beklentiler içine girmemeliyiz. Kararlar Washington'da değil, Kudüs'te alınır" ifadelerini kullandı.

Trump, İsrail'deki seçimlere ilişkin Netanyahu'nun "iyi durumda" olduğunu savunarak, Netanyahu liderliğinde bir birlik hükümeti kurma çabalarına dahil olup olmayacağını henüz düşünmediğini belirtmişti.

İsrail seçimlerine ilişkin 27 Ekim Salı günü yaptığı açıklamada Trump, Netanyahu'ya destek vermesinin "seçimlerdeki gidişatı Netanyahu lehine değiştirdiğini" savunmuştu.

 

 

Yedioth Ahronoth gazetesi ise Trump'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Trump'ın İsrail'deki parlamento seçimlerinin ardından Netanyahu'ya muhalefetle ulusal birlik hükümeti kurması için baskı yapacağı iddiasını gündeme taşımıştı.

(Dış Haberler)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
29.10.2026 06:20 / Güncelleme: 09:26

Meteorolojiden 29 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Ülke genelinde sağanak bekleniyor (29.10.2026)

Meteoroloji, ülke genelinde sağanak beklendiğini duyurdu. 4 il için turuncu, 25 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Antalya, Mersin ve Adana'da yağışların yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden 29 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Ülke genelinde sağanak bekleniyor (29.10.2026)

Fotoğraf: Lerone Pieters/Pexels

29.10.2026 02:28 / Güncelleme: 02:32

İsrail'de muhalefet lideri Eisenkot 'Siyonist askerlik hükümeti' kuracaklarını açıkladı: Arap partileriyle iş birliği yapmayacağı mesajı olarak değerlendirildi

İsrail'de muhalefet lideri Gadi Eisenkot, "Siyonist askerlik hükümeti" kuracaklarını açıkladı. Eisenkot'un bu ifadesi Meclis'te 19 sandalye kazanan Arap partileriyle iş birliği yapmayacağı mesajı olarak değerlendirildi

İsrail'de muhalefet lideri Eisenkot "Siyonist askerlik hükümeti" kuracaklarını açıkladı: Arap partileriyle iş birliği yapmayacağı mesajı olarak değerlendirildi

Fotoğraf: AA

29.10.2026 11:00

Gece kulübü yangını davasında duruşma yarın: Kamu görevlilerinin sorumluluğu da araştırılacak mı?

Masquerade Club yangınında 29 işçinin yaşamını yitirdiği davanın duruşması yarın Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Aileler, kamu görevlilerinin sorumluluğunun da ortaya çıkarılmasını istiyor.

Gece kulübü yangını davasında duruşma yarın: Kamu görevlilerinin sorumluluğu da araştırılacak mı?

Arşiv | Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

29.10.2026 08:32

Çanakkale'nin Biga ilçesinde sağanak etkili oldu: Cadde ve sokaklar su altında kaldı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Cumhuriyet, Yeniceköy ve Çiçeklidede mahallelerinde cadde ve sokakları su bastı.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde sağanak etkili oldu: Cadde ve sokaklar su altında kaldı

Fotoğraf: DHA

29.10.2026 10:30

Araştırmalar gelir farkını ortaya koydu: İstanbul, Avrupa'nın en pahalı ikinci kenti

Deutsche Bank'ın araştırmasına göre İstanbul'da 168 euro tutan standart randevu sepeti, ortalama aylık net maaşın yüzde 16,7'sine karşılık geliyor. İstanbul, Avrupa kentleri arasında randevu harcamalarının gelire oranında ikinci sırada yer aldı.

Araştırmalar gelir farkını ortaya koydu: İstanbul, Avrupa'nın en pahalı ikinci kenti

Fotoğraf: Merve Erten/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!