22.10.2026 13:07 / Güncelleme: 13:19

AKP'den BirGün ve gazeteci Zafer Arapkirli'ye 600 bin TL'lik tazminat davası

AKP, BirGün gazetesi ve yazar Zafer Arapkirli'ye, fon soruşturmalarına ilişkin yayınlarda partinin itibarının hedef alındığını öne sürerek 600 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Davaya Arapkirli'nin üç ayrı programdaki sözleri gerekçe gösterildi

AKP'den BirGün ve gazeteci Zafer Arapkirli'ye 600 bin TL'lik tazminat davası

Fotoğraf: BirGün

İktidarın basına yönelik operasyonları devam ederken, AKP BirGün gazetesi ve BirGün yazarı Zafer Arapkirli hakkında 600 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. BirGün'ün haberine göre davanın gerekçesi, Arapkirli'nin BirGün TV'de sunduğu Medyaterapi programında fon soruşturmaları hakkında yaptığı değerlendirmeler oldu.

Dava dilekçesinde, fon soruşturmalarının AKP ile ilişkilendirilerek partinin kamuoyundaki itibarının ve siyasi kimliğinin hedef alındığı savunuldu.

Üç ayrı programdaki sözleri dava konusu yapıldı

AKP'nin dava dilekçesinde, Arapkirli'nin 1, 2 ve 9 Ekim 2026 tarihlerindeki yayınlarda kullandığı ifadelerin "kişilik haklarını ihlal ettiği" ileri sürüldü.

1 Ekim'de yayımlanan "Fon krizi AKP'yi tepeden sarıyor: Gece yarısı hareket!" başlıklı programda Arapkirli'nin fon soruşturmalarını değerlendirirken kullandığı "asrın hırsızlığı", "asrın soygunu" ve "asrın vurgunu" ifadelerine yer verildi.

2 Ekim tarihli yayında ise fon soruşturmasında adı geçen kişilerin AKP'nin kurucu kadroları, bürokratları ve danışmanlarıyla bağlantılı olduğuna ilişkin sözleri dava gerekçeleri arasında gösterildi.

9 Ekim'deki programda Arapkirli'nin fon skandalına ilişkin değerlendirmelerinde iktidarın sorumluluğuna işaret ederek kullandığı "ortadaki pislik" ve sistemin bu tür olaylara elverişli olduğu yönündeki ifadeleri de dilekçeye girdi.

'İtibar suikastı' iddiasıyla 600 bin TL istendi

Arapkirli söz konusu programlarda, "Ortada çok büyük paralardan söz ediyoruz 10 milyar 15 milyar 20 milyar filan suçsuz yere insanların suçlanmaması gerekir. Ama ortadaki pislik de bir gerçektir bir vakıadır bunun altından kalkması da pek mümkün gözükmüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının çünkü sistemin zaten böyle şeylere müsait bir sistem olduğunu zaten uzun zamandır söylüyoruz" şeklinde konuşmuştu.

AKP, dava dilekçesinde söz konusu eleştirilerin "basın ve ifade hürriyeti sınırlarını aştığını" öne sürdü. Arapkirli'nin açıklamalarını "sistematik bir itibar suikastı eylemi" olarak nitelendiren AKP, BirGün ve Arapkirli'den 600 bin TL manevi tazminat talep etti.

(birgun.net)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
22.10.2026 10:03 / Güncelleme: 10:20

2026’nın en çok kazanan futbolcuları açıklandı: Ronaldo, Messi ve Salah listede

Forbes’un yayımladığı 2026 yılı en çok kazanan futbolcular listesinde 300 milyon dolarlık geliriyle Cristiano Ronaldo zirvede yer alırken, listede Türkiye’den bir isim de var.

2026’nın en çok kazanan futbolcuları açıklandı: Ronaldo, Messi ve Salah listede

Fotoğraf: Jannik/Unsplash

22.10.2026 11:40

Bilirkişi heyeti: 'Çaldağı Nikel Madeni toprak ve su kaynakları açısından uygun değil'

“ÇED olumlu” kararı AİHM'den dönen Turgutlu'daki nikel madeninde 20 yıl sonra tekrar başlayan hukuk sürecinde mahkemenin atadığı bilirkişi raporu, “tarımsal açıdan çevrede olumsuz etkilere neden olacak” dedi.

Bilirkişi heyeti: “Çaldağı Nikel Madeni toprak ve su kaynakları açısından uygun değil”

Fotoğraf: Evrensel

22.10.2026 09:30 / Güncelleme: 10:17

Trabzonspor-Hearts maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında İskoçya temsilcisi Hearts'ı konuk edecek. İlk maçından galibiyetle ayrılan bordo-mavililer, ikinci karşılaşmasını da kazanmayı hedefliyor. Maçın saati ve muhtemel 11'ler belli oldu.

Trabzonspor-Hearts maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fotoğraf: AA

22.10.2026 02:16

Fransa'da güvenlik açığı nedeniyle valiliklerin siteleri erişime kapatıldı

Fransa'da internet sitelerinin altyapısında yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde tespit edilen güvenlik açıkları nedeniyle valiliklerin internet siteleri geçici olarak erişime kapatıldı.

Fransa'da güvenlik açığı nedeniyle valiliklerin siteleri erişime kapatıldı

Fotoğraf: Alexander Kagan/Unsplash

22.10.2026 12:45

Iron Maiden'ın eski davulcusu Nicko McBrain, Trump'la golf oynamayı reddetti

Iron Maiden'ın uzun yıllar davulculuğunu yapan Nicko McBrain, Trump ile golf oynama davetini geri çevirdi. Trump yönetimini, İran savaşı ve Epstein dosyaları üzerinden eleştiren müzisyen, Trump ve çevresindekilerin hapse atılması gerektiğini söyledi.

Iron Maiden'ın eski davulcusu Nicko McBrain, Trump'la golf oynamayı reddetti

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!