Fatma Betül Sayan Kaya’nın ablası büyükelçilik görevine başladı
Fon vurgunundan yaklaşık 2 milyar TL kazandığı öne sürülen eski AKP'li Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak, Finlandiya Büyükelçisi olarak göreve başladı.
Fon vurgununda yaklaşık 2 milyar TL kazandığı ortaya çıkan ve malvarlığı dondurulduğu öne sürülen AKP'li eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak, Helsinki Büyükelçiliğinde görevine başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Helsinki’ye büyükelçi tayin ettiği Ayşe Hilal Sayan Koytak, güven mektubunu Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’a önceki gün sundu.
Ayşe Hilal Sayan Koytak güven mektubunu Cumhurbaşkanına sunarak Türkiye’yi Finlandiya’da temsil etme hakkını elde etti. Koytak, Fatma Betül Sayan Kaya’nın bakanlık döneminde ise Aile Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısıydı.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan, 8 yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı yaptıktan sonra Temmuz 2026’da EPDK Kurul Üyesi oldu. Kız kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan ise bir dönem İBB Meclis Üyesiydi.
(Politika Servisi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et