Fransa'da protestolar sürüyor: Paris'te polis göstericilere müdahale etti
Fransa genelinde hayat pahalılığı, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve eğitim bütçesine yönelik politikalar nedeniyle düzenlenen protestolar sürüyor. Başkent Paris'te Cumhuriyet Heykeli Anıtı ve çevresinde toplanan göstericilere polis müdahale etti.
Fotoğraf: AA
Fransa’da artan yaşam maliyetleri, yükselen akaryakıt fiyatları ve hükümetin eğitim politikalarına yönelik tepkiler sokaklara taşındı. Paris’te bir araya gelen göstericiler, ülke genelinde düzenlenen protestolara katıldı. Polis ekipleri, başkentteki eylemlere müdahale etti.
Fotoğraf: AA
Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, öğrenci sendikalarının da destek verdiği protestolar kapsamında cumartesi günü ülke genelinde yaklaşık 250 gösteri ve 80 yürüyüş düzenlenmesinin beklendiğini açıkladı.
Hayat pahalılığı ve kamu bütçesine ilişkin politikaların öne çıktığı eylemler, Fransa genelinde devam ediyor.
(Dış Haberler)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et