17.10.2026 10:53

Beyaz Saray Sözcüsü Zacharia 5 gün sonra görevden ayrıldı

ABD'de Beyaz Saray Sözcülüğü görevine getirilen Katie Zacharia, baro sınavına ilişkin iddialar ve eleştirilerin ardından görevinden ayrıldı. Donald Trump'ın da Zacharia'ya görevini yeniden değerlendirmesini tavsiye ettiği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Zacharia 5 gün sonra görevden ayrıldı

Fotoğraf: DHA

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Katie Zacharia, göreve getirilmesinden 5 gün sonra görevinden ayrıldı. ABD basınında yer alan haberlere göre, pazartesi günü Karoline Leavitt’in yerine atanan Zacharia, ilk basın toplantısını salı günü gerçekleştirmişti.

Zacharia, baro sınavını geçip geçmediğine ilişkin iddialar nedeniyle son bir haftadır eleştirilerin odağındaydı.

Trump’tan görevi yeniden değerlendirme tavsiyesi

ABD Başkanı Donald Trump, Zacharia’nın görevden ayrılmasına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine görevini yeniden değerlendirmesini tavsiye ettiğini söyledi.

Trump, Zacharia’ya, “Dürüst olmak gerekirse senin yerinde olsaydım bunu yeniden değerlendirirdim” dediğini aktararak, “Belki de bu görev ona göre değildir” ifadelerini kullandı.

Trump’a desteğini açıkladı

Görevinden ayrılmasının ardından sanal medya hesabından açıklama yapan Zacharia, Trump’a övgüde bulundu. Zacharia, Trump için çalışmanın kendisi açısından bir onur olduğunu belirterek, daha fazla Amerikalının Trump’ı takdir etmesini istediğini ifade etti.

Zacharia, açıklamasında Trump’ın ABD’yi yeniden büyük yapmaya devam edeceğini savundu.

(Dış Haberler)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
17.10.2026 00:15

Güneşten sermaye devşirenler, Smart Solar’da işçiye karanlık vaat ediyor

2025’te Aliağa’daki Smart Solar Fabrikasında Enerji Bakanı Alparslan Bayraktarla Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve şirket yöneticileri yan yana kurdele kesiyordu. Bugün aynı fabrikanın kapısında işten atmalara karşı hakları için direniş çadırı var.

Güneşten sermaye devşirenler, Smart Solar’da işçiye karanlık vaat ediyor
17.10.2026 09:39

T24, erişim engelini AYM’ye taşıdı: 118 içerik gerekçe gösterilerek 4 milyon içerik engellendi

T24, internet sitesi ve X hesabına getirilen erişim engelini AYM’ye taşıdı. 118 içerik gerekçe gösterilerek 4 milyonu aşkın içeriğin engellendiği başvuruda, ifade ve basın özgürlüğü dahil dört temel hakkın ihlal edildiği belirtildi.

T24, erişim engelini AYM’ye taşıdı: 118 içerik gerekçe gösterilerek 4 milyon içerik engellendi

T24

17.10.2026 09:31

Trump'tan Rusya yaptırımlarını askıya alma kararı

ABD Başkanı Trump, Rusya enerji ithalatçılarına yönelik yaptırımları öngören düzenlemeyi geçici olarak askıya aldı. Karara “ulusal çıkarları” gerekçe gösteren Trump, daha önce Rusya'dan dizel tedariki için yaptırımları ertelediklerini açıkladı.

Trump'tan Rusya yaptırımlarını askıya alma kararı

Fotoğraf: Trump BM kürsüsünde konuşuyor

17.10.2026 09:58 / Güncelleme: 10:28

Uçum'dan 'süreç' ve yeni anayasa açıklaması: Yeni anayasa ancak Terörsüz Türkiye’ye geçişin tamamlanmasıyla hayata geçecektir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, çerçeve yasanın uygulama aşamasına geçildiğini öne sürdü. Öcalan'ın statüsüne ilişkin tartışmalara değinen Uçum, yeni anayasanın ise “etnik ve kimlik siyasetleri” üzerinden müzakere edilmeyeceğini söyledi.

Uçum'dan 'süreç' ve yeni anayasa açıklaması: Yeni anayasa ancak Terörsüz Türkiye’ye geçişin tamamlanmasıyla hayata geçecektir

Fotoğraf: DHA

17.10.2026 09:19 / Güncelleme: 09:23

Hürmüz'de süpertanker yangını: Geminin mayına çarptığı öne sürüldü

İran Devrim Muhafızları, 2 milyon varilden fazla ham petrol taşıyan bir süpertankerin Hürmüz Boğazı'nda deniz mayınına çarparak patladığını ve alev aldığını açıkladı.

Hürmüz'de süpertanker yangını: Geminin mayına çarptığı öne sürüldü

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!