09.10.2026 05:43 / Güncelleme: 07:10

Maltepe'de çöken binanın enkazından 2 kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı

İstanbul Maltepe'de 7 katlı binanın ilk 3 katının çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Enkaz altında kalan 3 kişiden 2'sinin daha cansız bedenine ulaşılırken, son kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Maltepe'de çöken binanın enkazından 2 kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı

Fotoğraf: DHA

İstanbul - Maltepe'de 7 katlı binanın ilk 3 katında meydana gelen çökme nedeniyle enkaz altında kalan 3 kişiden 2'sinin cansız bedeni çıkarıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, enkaz altında kalan son kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi Doğu Sokak'ta dün saat 5.40 sularında 7 katlı bir binada çökme meydana geldi. 7 katlı binanın alttaki 3 katı çöktü. Önce üst katlarda bulunanlar kurtarıldı. Enkazda dün yapılan çalışmalarda 2 kişinin cesedine ulaşılırken, 3'ü çocuk 10 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Enkaz altında kalan 3 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkazda yakınları bulunanlar da bekleyişini sürdürüyor.

2 kişinin cansız bedeni çıkarıldı

 

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altında kalan 3 kişiden 2’sinin cansız bedeni çıkarıldı. Cenazeler, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Öte yandan olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükselirken, ekiplerin enkaz altında kalan son kişiyi çıkarmak için çalışmaları devam ediyor.

Ne olmuştu?

Maltepe'de Cevizli Mahallesi Doğu Sokak'ta bulunan 7 katlı bina, dün (8 Ekim) saat 05.40 sularında çöktü. Binanın zemin katındaki iş yerinin de bulunduğu ilk 3 katı çökerken, üstteki 4 kat yana yattı. 1987 yılında inşa edilen binanın zemin katında bir dükkan, üst katlarında ise toplam 12 daire bulunuyordu. İstanbul Valisi Davut Gül, binada 33 kişinin yaşadığının kayıtlarda yer aldığını, çöken bölümdeki 4 dairede ise 14 kişinin kayıtlı olduğunu açıklamıştı.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, binaya iskan verildikten sonra üstteki iki katın kaçak olarak yapıldığını belirtti.

Binada daha önce kentsel dönüşüm konusunda görüşmeler yapıldığı, ancak daire sahipleriyle anlaşma sağlanamadığı da aktarıldı.

Çökme nedeniyle enkaz altında kalan 14 kişiden 10'u yaralı kurtarılırken, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Binanın tamamen çökme riski nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verilerek kontrollü yıkım süreci başlatıldı; çevredeki üç bina da tedbir amacıyla boşaltıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, binanın mimarı ile şantiye şefi gözaltına alındı. Yapının ruhsatlandırılması ve izin belgelerinde imzası bulunan görevlilerin belirlenmesi için de çalışma yürütüldü.

(Haber Merkezi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
09.10.2026 06:12

Meteoroloji'nin son hava durumu raporu: Batıda güneş, doğuda sağanak yağış bekleniyor

Batıda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, doğu kesimlerinde ise sağanak yağış etkili olacak. Marmara ve Ege'de sis ve pus beklenirken, en yüksek sıcaklığın Adana'da 32 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin son hava durumu raporu: Batıda güneş, doğuda sağanak yağış bekleniyor

Fotoğraf: Unsplash

08.10.2026 22:34

Karabük'te haber alınamayan 13 yaşındaki çocuk için arama çalışması başlatıldı

Karabük'ün Yenice ilçesinde okuldan ayrıldığı öğle saatlerinden beri haber alınamayan 13 yaşındaki çocuk için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Karabük'te haber alınamayan 13 yaşındaki çocuk için arama çalışması başlatıldı

Karabük İHH

08.10.2026 21:50

Football Manager 2027: Ne zaman çıkıyor, neler değişiyor?

Football Manager 2027 için geri sayım başladı. 2025'te oyunseverlerle buluşamayan, geçen yılki versiyonu ise serinin hayranlarını pek de tatmin etmeyen oyun bu kez önemli yeniliklerle geliyor.

Football Manager 2027: Ne zaman çıkıyor, neler değişiyor?

Footballmanager.com

09.10.2026 00:15

Smart Solar işçileri: ‘Bu fabrikada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

Smart'ta patronun ve TES-İŞ'in baskı ve tehditlerine boyun eğmeyeceklerini söyleyen işçiler taleplerini sıraladı: İşten atılan işçilerin geri alınması, sendikal tercihlerine saygı duyulması ve ödenmeyen haklarının verilmesi...

Smart Solar işçileri: ‘Bu fabrikada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

Fotoğraf: Emre Gökmen/Evrensel

09.10.2026 00:20 / Güncelleme: 07:06

Rektörlüğe sağlam, öğrencilere çürük bina

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü, binasının depreme dayanıksız olması gerekçesiyle sağlam bir binaya taşınmaya hazırlanırken öğrenciler çürük binalara mahkum. Öğrenciler tepkili: “Deprem riski rektöre var da öğrencilere yok mu?”

Rektörlüğe sağlam, öğrencilere çürük bina
09.10.2026 00:31 / Güncelleme: 01:01

BİRTEK-SEN: Kaderimizi hükümet ve sendika ağalarına bırakmayacağız

Antep’te genişletilmiş yönetim ve temsilciler kurulu toplantısını yapan BİRTEK-SEN, tekstil işçilerinin ağırlaşan çalışma ve yaşam koşullarına dikkat çekerek yaygın örgütlenme ve üyelik kampanyası başlatacağını açıkladı.

BİRTEK-SEN: Kaderimizi hükümet ve sendika ağalarına bırakmayacağız

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!