05.10.2026 07:12 / Güncelleme: 13:37

Vahap Seçer'e adliye önünde yurttaşlardan destek: Mersin burada, başkanının yanında

Mersin'de yürütülen soruşturma kapsamında TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile iki belediye başkanının da aralarında bulunduğu 59 kişi adliyeye sevk edildi. Adliye önünde toplanan yurttaşlar, Seçer'e destek verdi.

Vahap Seçer'e adliye önünde yurttaşlardan destek: Mersin burada, başkanının yanında

Fotoğraf: ANKA

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Ekim'de gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile iki belediye başkanının da aralarında bulunduğu 59 kişi adliyeye sevk edildi.

Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in de aralarında bulunduğu 59 kişi, sabah saat 04.30 sularında sağlık kontrolü için Mersin Şehir Hastanesine götürüldü. Sağlık kontrollerinin ardından Seçer ve gözaltındaki diğer kişilerin, işlemleri için adliyeye sevk edilmesiyle yurttaşlar da adliye önünde toplandı. Kalabalık, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e destek verdi.

Adliye önünde toplanan kitle, "hak, hukuk, adalet", "Mersin burada, başkanının yanında", "Vahap Başkan", "Geleceği gençler seçer, yarınları Vahap Seçer", "Gençlik burada, başkanının yanında" ve "Vahap Seçer Mersin’in, Mersin bizimdir" sloganlarını attı.

Ne olmuştu?

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik "yolsuzluk" gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında 1 Ekim'de operasyon düzenlemişti. Soruşturma kapsamında TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in de aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmada Mezitli Belediyesinde 1 milyar 10 milyon 914 bin lira, Yenişehir Belediyesinde ise 105 milyon lira kamu zararı oluştuğu iddia edilmişti.

Öte yandan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında, husumetli olduğu kişilerin iş yerlerine silahlı saldırı düzenlettirdiği iddiasıyla ayrıca "silahlı suç örgütü yöneticiliği" kapsamında soruşturma yürütüldüğü belirtilmişti.

(Politika Servisi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
05.10.2026 10:43

Sincap, baykuş, ayı... 2026’nın en komik hayvan fotoğrafları

Somurtkan bir baykuş, havada egzersiz yapan bir ayı, dev bir lokmayı yutmaya çalışan bir sincap... 2026 Nikon Komik Vahşi Yaşam Fotoğrafları Ödülleri’nin finalistleri doğadan birbirinden ilginç anları bir araya getiriyor.

Sincap, baykuş, ayı... 2026’nın en komik hayvan fotoğrafları

Fotoğraf: Udo Harms/Nikon Komik Vahşi Yaşam Ödülleri

05.10.2026 12:09 / Güncelleme: 13:08

'Ben yandım sizi de yakarım': Fatma Betül Sayan Kaya’dan 'Her şeyi anlatırım' resti

Gazeteci Deniz Zeyrek, fon soruşturmasında adı geçen eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın çevresine “İfadem alınırsa her şeyi anlatırım” dediğini aktardı.

"Ben yandım sizi de yakarım": Fatma Betül Sayan Kaya’dan “Her şeyi anlatırım” resti

Fotoğraf: DHA

05.10.2026 11:35

EMEP'li Bayhan THY’deki 'Hedef 12' uygulamalarını Meclis gündemine taşıdı: 'Çalışanların iş güvencesi baskı mekanizmasına dönüşüyor'

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Türk Hava Yolları'nın (THY) “Hedef 12” uygulamalarını Meclis gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a soru önergesi

EMEP'li Bayhan THY’deki 'Hedef 12' uygulamalarını Meclis gündemine taşıdı: 'Çalışanların iş güvencesi baskı mekanizmasına dönüşüyor'
05.10.2026 13:18

Tanrıkulu'ndan enflasyon yorumu: Pazarda yoksulluk, AKP'de fon ve vurgun zenginliği

Diyarbakır Yenişehir’de semt pazarını ziyaret eden Yeni Parti Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TÜİK’in yüzde 29,73, ENAG’ın yüzde 46,61 olarak açıkladığı yıllık enflasyona dikkat çekti.

Tanrıkulu'ndan enflasyon yorumu: Pazarda yoksulluk, AKP'de fon ve vurgun zenginliği
05.10.2026 10:39 / Güncelleme: 10:56

Hacıosmanoğlu istifa tartışmalarına kapıyı kapattı: 30 yıllık kokuşmuşluğu bize mal etmeye kalkmayın

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Hakemler dosyası” soruşturmasının ardından yaptığı açıklamada istifa tartışmalarına yanıt verdi. Hacıosmanoğlu, “30 yıllık futbol kokuşmuşluğunu iki yıllık başkanlığımda bize mal etmeye kalkmayın” dedi.

Hacıosmanoğlu istifa tartışmalarına kapıyı kapattı: 30 yıllık kokuşmuşluğu bize mal etmeye kalkmayın

Fotoğraf: TFF

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!