16.09.2026 15:17 / Güncelleme: 15:23

Musa Anter katledildiği yerde ve mezarı başında anılacak

Kürt gazeteci ve yazar Ape Musa (Musa Anter), katledilişinin 34'üncü yılında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği tarafından katledildiği Seyrantepe'de ve mezarı başında anılacak.

Musa Anter katledildiği yerde ve mezarı başında anılacak

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Seyrantepe semtinin Cumhuriyet Mahallesi’nde katledilen Musa Anter için anma programı düzenleyecek.

DFG tarafından yapılan açıklamaya göre ilk anma, Anter’in katledildiği Cumhuriyet Mahallesi’nde 20 Eylül saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Anter, aynı gün Mêrdin’in Niseybîn (Nusaybin) ilçesine bağlı Sitîlîlê köyündeki mezarı başında da anılacak. Mezarı başındaki anmanın saat 16.00’da yapılacağı belirtildi.

20 Eylül 1992’de katledildi

Gazeteci, yazar ve Kürt bilgesi olarak tanınan Musa Anter, 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

DFG, 34’üncü ölüm yıldönümünde düzenlenecek anmalarla Anter’in gazetecilik ve yazarlık mücadelesini hatırlatacak.

(Haber Merkezi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
16.09.2026 14:36 / Güncelleme: 14:53

Yeni sezonun dizileri reytinglerde karşı karşıya geldi: Tuzlu Kahve mi Haysiyet mi?

15 Eylül 2026 Salı günü televizyon ekranlarında yayınlanan yapımların reyting sonuçları belli oldu. Tuzlu Kahve, Total, AB ve ABC1 kategorilerinin tamamında ilk sırada yer aldı.

Yeni sezonun dizileri reytinglerde karşı karşıya geldi: Tuzlu Kahve mi Haysiyet mi?
16.09.2026 13:37

EMEP’li Bayhan’dan Bakan Işıkhan’a OVP tepkisi: 'Çalışma Bakanı mısınız, sermayenin bakanı mı?'

EMEP'li İskender Bayhan, 2027-2029 Orta Vadeli Program’da yer alan esnek çalışma, emeklilik ve ücret politikalarını Meclis gündemine taşıdı. Bakan Işıkhan’a seslenen Bayhan, “Son üç yılda sermaye örgütlerinin hangi talebine karşı çıktınız?” dedi.

EMEP’li Bayhan’dan Bakan Işıkhan’a OVP tepkisi: 'Çalışma Bakanı mısınız, sermayenin bakanı mı?'
16.09.2026 15:05

İzBB’nin modüler tuvaletlerinde çalışan taşeron işçiler: 'Belediye verilen sözü tutsun'

İzBB’nin halka açık tuvaletlerinde çalışan işçiler, taşeron çalışmanın sonlandırılması talebiyle 30 gündür eylemde. İşçiler, 1,5 yıldır aidat ödedikleri DİSK/Genel-İş’i de eylemlerinde kurumsal olarak yanlarında olmamakla eleştirdi.

İzBB’nin modüler tuvaletlerinde çalışan taşeron işçiler: “Belediye verilen sözü tutsun”

Fotoğraf: Evrensel

16.09.2026 10:13 / Güncelleme: 14:07

İBB davasında 82'nci gün: 'Örgüt olsa burada çalışır mıyım?'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında yer aldığı 414 sanıklı İBB davasının 82. duruşmasında tutuksuz sanıkların savunmaları alınacak.

İBB davasında 82'nci gün: 'Örgüt olsa burada çalışır mıyım?'

Görsel: Google Gemini Al

16.09.2026 11:14

'Denizaşırı: Özer Kabaş ve Zamanları' Salt Beyoğlu’nda açıldı

Salt Beyoğlu’nda açılan “Denizaşırı: Özer Kabaş ve Zamanları” sergisi, sanatçı, eğitimci ve yazar Özer Kabaş’ın 1960’lardan 1990’lara uzanan üretimini resim, sinema, tasarım ve arşiv belgeleri üzerinden ele alıyor.

“Denizaşırı: Özer Kabaş ve Zamanları” Salt Beyoğlu’nda açıldı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!