Özlem Şanver, Berhan Şimşek'ten gördüğü şiddeti anlattı
Berhan Şimşek'in kendisine uyguladığı şiddetin görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından konuşan Özlem Şanver, "Görmediğiniz kısım çok daha korkunçtu, boğazımı sıktı, tokat attı, televizyonu kırdı" dedi.
Butlan CHP'sinin yöneticilerinden olan ve Özlem Şanver'e şiddet uyguladığı anlara ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine MYK üyeliğinden istifa eden Berhan Şimşek'e dair yeni iddialar basına yansıdı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından konuşan Özlem Şanver, "Görmediğiniz kısım çok daha korkunçtu ve iç acıtıcıydı" dedi.
Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Şanver, kameraya yansımayan anlara dair, "Boğazımı sıkıyor, tokat atıyor, televizyonu kırıyor, içilmiş kahveyi duvara fırlatıyor. Görüntülerde bunlar yok çünkü görüntüler dış güvenlik kamerasına ait" ifadelerini kullandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Şimşek’in Şanver’i darbederek zorla evin içine soktuğu, Şanver’in ise kurtulmaya çalıştığı görülmüştü.
"Gördüğüm şiddetin gerekçesi olabilir mi?"
Şanver, saldırıya uğramadan önce Berhan Şimşek’in şoförüyle ilgili tartıştıklarını belirterek, "Çok kızgın ve üzgündüm. Üzerime gelince plastik bir saklama kabı fırlattım. İstemezdim ama beni mecbur bıraktı, hakaret ve küfür vardı o esnada ve hepsi burada anlatamayacağım kadar onur ve gurur kırıcıydı" dedi.
Fırlattığı kabın Şimşek’e isabet etmediğini belirten Özlem Şanver, "Bu benim gördüğüm şiddetin gerekçesi olabilir mi sizce? Bir de öncesi var. Ben kamera görüntülerinden şoförüyle yaptığı bir konuşmayı görüyor ve duyuyorum. Onu da söylüyorum. Yemin ettiği için aslında onu yakalıyorum. 'Boşuna yemin etme, ben zaten gördüm' diyorum" diye konuştu.
"2021 yılında da şiddete uğradım"
Berhan Şimşek'ten daha önce de şiddet gördüğünü anlatan Şanver, "2021 yılında da şiddete uğradım. Bununla ilgili darp raporum ve şikayetim var. Son 2-3 yıldır ise şiddetin dozu giderek arttı" dedi.
Şanver ayrıca "Asıl ben ekonomik şiddet gördüm. Beni resmen parasızlığa mahkum etti. Hem kıskançlık yapıp benim çalışmamı istemiyor hem de beni resmen parasız bırakıyordu. Ayda 20 bin TL ile geçinmemi bekliyordu. Onu başıma kakıyordu sürekli" ifadelerini kullandı.
Şanver, "Tek ben değilim, diğer kadınlara ses oldum. Onlar bir şeylerden çekinmişler, korkmuşlar. Kendilerince haklı sebepleri de olabilir ama bana telefon açıp 'İçimiz rahatladı' dediler. İlk iki ay önce basına çıktığında, daha sonra beni arayıp 'Biliyor musun müşterim arttı, kadınlar şiddetten hoşlanıyormuş' dedi" iddiasını öne sürdü.
Şimşek hakkında Özlem Şanver’in başvurusu üzerine psikolojik ve fiziksel şiddet nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmiş, karar haziran ayında iki ay daha uzatılmıştı.
(Politika Servisi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et