10.09.2026 16:12

Şimşek ‘ihracatçıya’ kapıyı kapattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolar/TL kurunda artış isteyen sermaye ve ihracatçı gruplara mesaj verdi. Döviz piyasasında “iki yönlü hareket” istediklerini belirten Şimşek, kurda yükseliş bekleyen kesimlere kapıyı kapattı.

Şimşek ‘ihracatçıya’ kapıyı kapattı

Fotoğraf: ANKA

 

Saray eliyle uygulanan sıkılaşma programının başındaki isim olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolar/TL kurunda artış talep eden sermaye ve ihracatçı gruplara yönelik üstü kapalı bir mesaj verdi.

İdeal senaryoda daha düşük bir enflasyon, sağlam çıpalanmış beklentiler ve döviz piyasasında "iki yönlü hareket" görmek istediklerinin altını çizen Şimşek, kurda tek yönlü bir yükseliş beklentisi içinde olan kesimlere kapıyı kapattı.

Son dönemde artan maliyetler karşısında rekabet gücünü zayıf TL üzerinden korumak isteyen sermaye gruplarının kurun yukarı gitmesi yönündeki talepleri gündeme yeniden geldi.

Bakan Şimşek, “Enflasyon hala yüksek ve enflasyon beklentileri henüz çıpalanmış değil. Orta Vadeli Programı hazırlarken her zaman nötr bir reel döviz kuru varsayıyoruz. Biz döviz kuru üzerine tahmin yürütmüyoruz” ifadelerini kullandı.

(Ekonomi Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.09.2026 09:27

Yumurtalardan bulaşan salmonella salgını büyüyor: 318 kişi hastalandı

Belçika'da yumurtalardan kaynaklanan salmonella salgınında vaka sayısı 318'e yükseldi. Yetkililer, riskli yumurtaların tüketilmemesi ve satın alınan ürünlerin iade edilmesi çağrısında bulundu.

Yumurtalardan bulaşan salmonella salgını büyüyor: 318 kişi hastalandı

Fotoğraf: engin akyurt/Unsplash

10.09.2026 13:20

Antalya Aksu'daki orman yangını: 67,5 saat sonra kontrol altına alındı

Antalya'nın Aksu ilçesinde, 7 Eylül'de çıkıp, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Kepez ve Döşemealtı ilçelerine sıçrayan orman yangını, 67,5 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Antalya Aksu'daki orman yangını: 67,5 saat sonra kontrol altına alındı

Fotoğraf: DHA

10.09.2026 11:14

EMEP’li Karaca’dan Bakan Tekin’e: MESEM’lerin kapatılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır?

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, aynı gün yaşamını yitiren 13 yaşındaki Tunç Çam ile 10 yaşındaki Mehmet Doğan Cebe’nin ölümlerini Meclis gündemine taşıdı. Karaca, Bakan Tekin’e MESEM’lerdeki çocuk ölümlerini ve çocuk işçiliğini sordu.

EMEP’li Karaca’dan Bakan Tekin’e: MESEM’lerin kapatılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır?
10.09.2026 15:50

ABD Karayipler'de uyuşturucu bahanesiyle bir tekne daha vurdu: Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

ABD ordusu, Karayipler'de uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla bir tekneyi daha vurdu. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

ABD Karayipler'de uyuşturucu bahanesiyle bir tekne daha vurdu: Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

SOUTHCOM/Arşiv

10.09.2026 11:09

Troya Antik Kenti'nde kazı: 2 bin 800 yıllık agora gün yüzüne çıkarılıyor

Troya Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda kentin 2 bin 800 yıllık en eski agorası gün yüzüne çıkarıldı. Buluntular, kentin Tunç Çağı yıkımından sonra terk edilmediğini ve tarihsel kimliğini kesintisiz sürdürdüğünü ortaya koyuyor.

Troya Antik Kenti'nde kazı: 2 bin 800 yıllık agora gün yüzüne çıkarılıyor

Fotoğraf: Evrensel

10.09.2026 16:05 / Güncelleme: 16:14

İşçinin cebinden 1.8 trilyon TL uçtu

DİSK-AR’ın Ücret Kayıpları İzleme Raporu’na göre, 17 milyonu aşkın sigortalı işçinin enflasyon ile vergi kesintileri nedeniyle yılın ilk 8 ayındaki toplam ücret kaybı 1 trilyon 863 milyar TL’ye ulaştı.

İşçinin cebinden 1.8 trilyon TL uçtu

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!