Sergen Yalçın'dan olay Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi yorumu
Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısındaki 2-1'lik galibiyetini yorumlayan Sergen Yalçın, Junior Olaitan'ı derbinin yıldızı olarak gösterdi. Yalçın, Vincenzo Italiano'nun oyun anlayışına da övgüde bulundu.
Sergen Yalçın | Fotoğraf: DHA
Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 2-1 mağlup ettiği derbiyi değerlendirdi. Siyah-beyazlıların oyununu öven Yalçın, Junior Olaitan'ı derbinin yıldızı olarak gösterirken teknik direktör Vincenzo Italiano'ya da övgüde bulundu.
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-1 mağlup ettiği derbi, Sergen Yalçın tarafından değerlendirildi.
KAFA Sports YouTube kanalında derbiye ilişkin görüşlerini paylaşan Yalçın, Beşiktaş'ın Kadıköy'de hem sonucu hem de ortaya koyduğu oyunla galibiyeti hak ettiğini söyledi. Siyah-beyazlıların özellikle fiziksel mücadelede rakibine üstünlük kurduğunu belirten Yalçın, Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki performansını ise "tam bir facia" olarak nitelendirdi.
Yalçın, karşılaşmanın 3-1 veya 4-1'lik Beşiktaş galibiyetiyle de sonuçlanabileceğini savundu.
Sergen Yalçın'dan övgü
Sergen Yalçın, derbinin en iyi oyuncusu olarak Beşiktaş'ın genç orta saha oyuncusu Junior Olaitan'ı gösterdi.
Kendi teknik direktörlüğü döneminde transfer edilen Olaitan'ın performansından övgüyle söz eden Yalçın, Beninli futbolcunun fiziksel özelliklerine ve çok yönlülüğüne dikkat çekti.
Yalçın, Olaitan için şu ifadeleri kullandı:
"Tartışmasız şekilde Beşiktaş'ın şu anki en hazır, en iyi oyuncusu Junior Olaitan. Fiziksel olarak inanılmaz güçlü, ikili mücadelede yıkamazsın. Hem 6 numara oynuyor, hem 10 numara, icabında gidip 9 numara gibi ceza sahasına giriyor. Hücuma gidiyor, savunmaya geri dönüyor. Çalışmayı çok seven harika bir çocuk."
"Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir kulübe gider"
Olaitan'ın Beşiktaş'a mali açıdan da avantaj sağladığını belirten Yalçın, genç futbolcunun Avrupa'nın önemli kulüplerine transfer olabileceğini söyledi.
Yalçın, "Yerlere göklere sığdıramadığımız Olaitan yıllık sadece 850 bin Euro maaş alıyor. Bu fiziksel kalite ve tempoyla 1-2 sene içerisinde Şampiyonlar Ligi seviyesinde dev bir Avrupa kulübüne transfer olacağını düşünüyorum" dedi.
Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısındaki galibiyetinde teknik direktör Vincenzo Italiano'nun da önemli bir payı olduğunu belirten Sergen Yalçın, İtalyan teknik adamın oyun anlayışını övdü.
Beşiktaş'ın deplasmanda oynamasına rağmen oyunun kontrolünü elinde tuttuğunu belirten Yalçın, Italiano'nun maç öncesi açıklamalarını hatırlatarak şunları söyledi:
"Italiano maç öncesinde 'Büyük takım gibi oynayacağız' demişti. Nitekim Beşiktaş Kadıköy'e gitti ve sanki kendi evinde, İnönü Stadı'nda oynuyormuş gibi cesur, önde baskı yapan ve mücadeleci bir futbol sergiledi."
"Fenerbahçe iki 6 numarayla oynayamaz"
Fenerbahçe'nin orta saha tercihlerini de değerlendiren Yalçın, Matteo Guendouzi ve N'Golo Kante'nin aynı anda sahada olmasını eleştirdi.
Yalçın, "Fenerbahçe iki tane çakılı 6 numarayla oynayamaz. Büyük takım böyle sahaya çıkmaz. Hücumla savunma arasında bağlantı kuracak oyuncu kalmamış. Asensio sakatken Talisca'yı niye gönderdiniz?" ifadelerini kullandı.
Sergen Yalçın, Fenerbahçe'nin hücum hattındaki oyunculara yönelik de eleştirilerde bulundu.
Mason Greenwood'un performansını eleştiren Yalçın, Romelu Lukaku'nun fiziksel durumunun da beklentilerinin altında olduğunu söyledi. Kerem Aktürkoğlu hakkında ise daha sert ifadeler kullanan Yalçın, "Futbolu kafada bitirmiş gibi, sürekli kendini yere atıyor" değerlendirmesinde bulundu.
"Şampiyon olmak istiyorsan Galatasaray'ı geçmek zorundasın"
Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Sergen Yalçın, Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin asıl rakibinin Galatasaray olduğunu savundu.
Yalçın, "Fenerbahçe ile Beşiktaş birbirinin rakibi değil. Bu ligde şampiyon olmak istiyorsan Galatasaray'ı geçmek zorundasın" dedi.
(Spor Servisi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et