27.08.2026 16:20 / Güncelleme: 16:44

Manifest'in menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış, İstanbul Başsavcılığı tarafından "müstehcenlik", "yasaklı madde" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Manifest'in menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

Fotoğraf: tolgaakis/Instagram

İstanbul Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, 'Manifest' grubun kurucusu ve menajeri Tolga Akış gözaltına alındı.

Akış hakkındaki soruşturmanın "müstehcenlik", "yasaklı madde kullanma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamaları kapsamında yürütüldüğü bildirildi.

Mesut Adlin de gözaltına alınmıştı

Bir dönem Manifest grubu ile birlikte çalışan fotoğrafçı Mesut Adlin de grubun menajeri Tolga Akış ve Akış’ın eşi Gizem Kaya hakkında çeşitli iddialarda bulunduğu videonun ardından pazartesi günü gözaltına alınmış ve ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Geçen yıl reşit olmayan bir kişiyle mesajlaştığı öne sürülen Mesut Adlin'in ifşalanmasının ardından, Manifest Adlin’le bir daha çalışamayacağına dair açıklama yapmıştı.

Adlin, 20 Ağustos Perşembe günü YouTube’da yayımladığı yaklaşık 15 dakikalık videoda, Manifest üyeleriyle 10 yıllık sözleşmeler imzalandığını ve sözleşmelerde dijital ve ticari gelirlere ilişkin ağır koşullar bulunduğunu iddia etmişti. Spotify ve YouTube gelirlerinin tamamının Tolga Akış tarafına bırakıldığını öne süren Adlin, konser gelirlerinden Manifest'teki her bir üyeye sadece yüzde 10 pay verildiğini savunmuştu. Adlin ayrıca grup üyelerinin özel hayatlarına müdahale edildiğini ileri sürmüştü.

Adlin'in mesajlaşmaların olduğu ekran görüntülerini de paylaştığı video, YouTube’un hizmet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle yayından kaldırılmış, Tolga Akış’ın avukatı Kaya Pulat da Adlin’in suçlamalarını ve eylemlerini “tehdit” ve “şantaj” olarak nitelendirmişti. Akış’ın suç duyurusu sonucu Adlin gözaltına alınmıştı.

(DHA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
27.08.2026 09:40 / Güncelleme: 09:57

Galatasaray ve Fenerbahçe kasalarını dolduruyor: Şampiyonlar Ligi gelirleri belli oldu

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan elde edeceği garanti gelir belli oldu. İki kulübün turnuvada alacağı sonuçlardan bağımsız olarak toplamda 60 milyon avronun üzerinde geliri kasasına koyması bekleniyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe kasalarını dolduruyor: Şampiyonlar Ligi gelirleri belli oldu
27.08.2026 11:24

Yeni doğanlar iki kat fazla yangın havası yaşayacak

Avrupa’da yapılan yeni bir bilimsel araştırma, 2025’te doğacak çocukların büyükanne ve büyükbabalarına kıyasla iki kat daha fazla aşırı yangın havasına maruz kalacağını ortaya koydu. Akdeniz kuşağında tehlikenin boyutları katlanıyor.

Yeni doğanlar iki kat fazla yangın havası yaşayacak

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

27.08.2026 12:20

CIA Direktörü Ratcliffe'in Moskova'da Rusya'yı NATO ülkelerine karşı uyardığı iddia edildi

Politico, CIA Direktörü John Ratcliffe’in Moskova’daki gizli ziyaretinde Rus yetkililere Baltık ülkelerine yönelik gerilimi artıracak adımlardan kaçınma çağrısı yaptığını öne sürdü.

CIA Direktörü Ratcliffe'in Moskova'da Rusya'yı NATO ülkelerine karşı uyardığı iddia edildi

Fotoğraf: ANKA

27.08.2026 13:15 / Güncelleme: 16:19

Bağımsız Maden İş yöneticilerinin tutuklanmasına tepki: Patrona yaptırım yok, sendikacıya tutuklama var

Bağımsız Maden-İş yöneticilerinin tutuklanmasına sendikalar, siyasi partiler ve hak örgütlerinin tepki gösterdi. Tepkilerde, “Madencinin alın terini çalanlar değil, hakkını arayanlar yargılanıyor” denildi.

Bağımsız Maden İş yöneticilerinin tutuklanmasına tepki: Patrona yaptırım yok, sendikacıya tutuklama var

Fotoğraf: ANKA

27.08.2026 12:13

Türkiye’den F-35'ler için lobi hamlesi: Trump’a yakın Ballard Partners ile sözleşme imzalandı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesi ve S-400 yaptırımlarının kaldırılması amacıyla Donald Trump’a yakınlığıyla tanınan Ballard Partners lobi şirketiyle 2,4 milyon dolar değerinde 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Türkiye’den F-35'ler için lobi hamlesi: Trump’a yakın Ballard Partners ile sözleşme imzalandı
27.08.2026 09:33 / Güncelleme: 10:00

Mersin'de spor salonunda kadına şiddet

Mersin'de bir spor salonunda, Aylin D.'nin tartıştığı erkek Kürşat T. tarafından boğazı sıkıldı. Başka bir kadın araya girerek engel olmaya çalıştı. Olay sonrası gözaltına alınan Kürşat T. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Mersin'de spor salonunda kadına şiddet

Fotoğraflar: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!