Çerçeve yasa kurulu ilk toplantısını yaptı: Dört alt komisyon kuruldu
Takip ve Değerlendirme Kurulu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda adli ve hukuki işler, izleme ve tespit, sosyal uyum ve bütünleşme ile silahsızlanma ve stratejik koordinasyon alanlarında dört alt komisyon kuruldu.
Fotoğraf: AA
Silah bırakma ve fesih sürecini izleyecek Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda adli ve hukuki işler, izleme ve tespit, sosyal uyum ve bütünleşme ile silahsızlanma ve stratejik koordinasyon alanlarında dört alt komisyon kurulması kararlaştırıldı.
7595 sayılı Kanun kapsamında oluşturulan “Milli Dayanışma ve Bütünleşme Koordinasyon Kurulu” ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında; Adalet Bakanı Akın Gürlek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Okay Memiş'in katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bugün gerçekleştirilen ilk Kurul toplantısı kapsamında; Kurulun işleyişi ve sürece dahil olan tüm devlet kurumlarımızın yürüteceği çalışmaların en üst düzeyde koordinasyonu detaylıca görüşülmüş, Kurul çalışmalarının sevk ve idaresinde izlenecek usul ve esaslar ele alınmış, Adli ve Hukuki İşler Koordinasyon Alt Komisyonu, İzleme ve Tespit Alt Komisyonu, Sosyal Uyum ve Bütünleşme Alt Komisyonu ile Silahsızlanma ve Stratejik Koordinasyon Alt Komisyonunun oluşturulması karara bağlanmıştır. Devletimiz, tüm kurumlarıyla tam bir eş güdüm içinde, toplumsal bütünleşmeyi güçlendirecek bu tarihi adımları kararlılıkla uygulamaya devam edecektir."
(ANKA)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et