Umman Dışişleri Bakanı Busaidi, Hürmüz gündemiyle Tahran’a gidiyor
Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile görüşmek üzere 25 Ağustos'ta Tahran'a gidecek. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ve Hürmüz Boğazı'ndaki durum ele alınacak.
Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi’nin 25 Ağustos’ta İran’ın başkenti Tahran’ı ziyaret edeceği açıklandı.
İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Busaidi’nin yarın Tahran’a geleceğini duyurdu. Bekayi, Ummanlı Bakan’ın ziyareti kapsamında İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir araya geleceğini belirtti.
Bölgesel gelişmeler gündemde
Görüşmede İran ile Umman arasındaki ikili ilişkilerin ve işbirliğinin yanı sıra bölgesel gelişmelerin ele alınacağı bildirildi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, ziyaretin iki ülke arasında sürdürülen siyasi istişarelerin devamı kapsamında gerçekleşeceğini ifade etti.
Bekayi, Tahran ile Maskat yönetimlerinin bölgedeki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacağını ve iki ülkenin işbirliğini geliştirmeye yönelik başlıkların değerlendirileceğini kaydetti.
Hürmüz Boğazı görüşülecek
Busaidi’nin Tahran ziyaretinin önemli başlıklarından birinin Hürmüz Boğazı olması bekleniyor.
İran ve Umman, Hürmüz Boğazı’na kıyısı bulunan iki ülke olarak bölgede yaşanan gelişmelerden doğrudan etkileniyor. Bekayi, görüşmelerde bölgedeki barış ve güvenliğin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunulacağını söyledi.
Busaidi’nin Tahran ziyareti, İran ile Umman arasında Hürmüz Boğazı konusunda müzakerelerin sürdüğü bir dönemde gerçekleşmesi nedeniyle dikkat çekiyor.
(Dış Haberler)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et