Diyarbakır'da plaza yangını: 8 kişi tahliye edildi, 5 kişi tedavi altında
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki bir plazada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 5 kişi tedavi altına alındı.
Fotoğraf: Ahmet Kaplan/AA
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir plazada çıkan yangın söndürüldü.
AA'da yer alan habere göre, Talaytepe Mahallesi Laleş Bulvarı'ndaki bir plazada saat 23.00 sularında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Kısa sürede büyüyen yangına müdahale edildi. Çalışmalara TOMA'lar da destek verdi.
Vali Murat Zorluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirtti. Zorluoğlu, "Burada toplam beş vatandaşımız yangından etkilendi. 3'ü itfaiye eri, 2'si de binada o anda bulunan kişiler" dedi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesinin sürdüğünü belirten Zorluoğlu, "Yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Çatıdaki yangın devam ediyor. Aynı zamanda bina içerisinde bütün katlar ve daireler yine itfaiye birimimiz tarafından kontrol edildi. Birkaç sefer kontrol edildi. Burası ofis olarak kullanılan bir bina. Dolayısıyla yangın geç vakit çıktığı için çok şükür şu anda içeride bizim bilgimiz dahilinde, itfaiyenin verdiği bilgi çerçevesinde söylüyorum, herhangi bir vatandaşımız kalmadı." diye konuştu.
Yangın kontrol altına alındı
Yangının büyük oranda kontrol altına alındığını ifade eden Zorluoğlu, çatı kısmındaki yangının da söndürülmesiyle soğutma çalışmalarına başlanacağını belirtti. Zorluoğlu, yangının çıkış nedeni belirlendiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.
Zorluoğlu, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda yangında sekiz kişinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini, dumandan etkilenen beş kişinin tedavilerinin sürdüğünü belirtti.
İlimiz Kayapınar ilçesinde saat 23.00 sıralarında bir binada çıkan yangına İtfaiye, AFAD, sağlık ve emniyet birimlerimizce ivedilikle müdahale edilmiştir.
— Murat Zorluoğlu (@vali_zorluoglu) August 23, 2026
Söndürme ve tahliye çalışmaları sonucunda 8 vatandaşımız güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup; dumandan etkilenen 3…
(Haber Merkezi)
Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et