Muğla'da çıkan 10 yangından 7'si insan kaynaklı
Muğla’da 2024-2026 yıllarında çıkan 3 bin 869 açık alan yangınının 2 bin 682’sinin insan kaynaklı olduğu açıklandı. Verilere göre her 10 yangından 7’si söndürülmeyen sigara, anız yakma ve kontrolsüz temizlik ateşlerinden kaynaklandı.
Fotoğraf: DHA
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre 2024-2026 döneminde il çapında açık alanlarda 3 bin 869 yangın çıktı. Yangınların 2 bin 682’sinin insan kaynaklı olduğu belirtildi. Başka bir ifade ile her 10 açık alan yangınından 7'si insan kaynaklı olarak ortaya çıktı.
2026'da çıkan 614 açık alan yangının 392’sinin insan kaynaklı
Belediyenin açıkladığı verilere göre 2026 senesinin başından bugüne il genelinde 614 yangın çıktı. Çıkan yangınların 392'si insan kaynaklı olarak belirlenirken, 142'sinin elektrik kaynaklı olduğu tespit edildi. Çıkan 80 yangının çıkış nedeni ise belirlenemedi.
Açıklanan verilerde insan kaynaklı yangınların nedenleri de dikkat çekti. Kişi veya kişiler tarafından söndürülmeden atılan sigara, kül ve kor ile kontrolsüz şekilde yakılan temizlik ateşleri, anız yakma açık alan yangınlarının nedenleri arasında sıralandı.
Özellikle sıcaklıkların yükseldiği ve bitki örtüsünün kuruduğu dönemlerde söndürülmeden atılan bir sigaranın yangınların başlangıç noktası olabileceği ifade edildi.
(Cumhuriyet)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et