12.08.2026 01:40 / Güncelleme: 01:41

MHP'li Feti Yıldız'dan 'çerçeve yasa' notu: 'Selahattin Demirtaş yasa kapsamında'

Gazeteci Alişer Delek'in Habertürk TV yayınında “Selahattin Demirtaş’ın durumu belirsiz” ifadelerini kullanmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız "Selahattin Demirtaş yasa kapsamında" notunu gönderdi.

MHP'li Feti Yıldız'dan 'çerçeve yasa' notu: “Selahattin Demirtaş yasa kapsamında”

Fotoğraf: QAD-Barış Meydanı (qad.institute)

Çerçeve Yasanın Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasının ardından, en çok merak edilen sorulardan biri eski HDP Eş Genel Bşakanı Selahattin Demirtaş’ın durumu oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise Selahattin Demirtaş’ın yasa kapsamında olduğu açıklamasını yaptı.

Gelişmeyi Gazeteci Alişer Delek duyurdu. Gazeteci Delek, Habertürk TV yayınında “Dağ kadrosundan abisi Nurettin Demirtaş dönecek ama Selahattin Demirtaş’ın durumu belirsiz” ifadelerini kullanmasının ardından Feti Yıldız’ın kendisine not gönderdiğini duyurdu.

Delek şu ifadeleri kullandı:

“Yayında Demirtaş’ın durumunu dile getirdim. 'Dağ kadrosundan abisi Nurettin Demirtaş dönecek ama Selahattin Demirtaş’ın durumu belirsiz' dedim. Sayın Feti Yıldız, Habertürk yayınına not gönderdi ve 'Selahattin Demirtaş yasa kapsamında' dedi.”

 

 

(Politika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
11.08.2026 14:25 / Güncelleme: 14:29

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle 11-13 Ağustos tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. Görüşmelerde Filistin'deki son gelişmeler ile bölgesel gelişmeler ele alınacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

Fotoğraf: TCCB

11.08.2026 13:49 / Güncelleme: 14:00

ABD arabuluculuğunda Suriye'deki nükleer malzemenin çıkarılması için anlaşma

Axios, ABD’nin arabuluculuğunda Suriye ve İsrail arasında, Esad döneminden kalan nükleer malzemenin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından ülkeden çıkarılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

ABD arabuluculuğunda Suriye'deki nükleer malzemenin çıkarılması için anlaşma

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC0)

11.08.2026 15:26

DEM Partili Kezban Konukçu'dan aşırı sıcaklarda çalışmayı sınırlandırma çağrısı

DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, aşırı sıcaklara karşı azami sınır belirlenmesi ve dışarıda çalışmanın yasaklanması talebiyle Vedat Işıkhan'a soru önergesi verdi.

DEM Partili Kezban Konukçu'dan aşırı sıcaklarda çalışmayı sınırlandırma çağrısı
11.08.2026 13:52

Ümit Özdağ'dan 'ittifak' açıklaması: İYİP, BTP…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim döneminde ittifak kurabileceği partilere ilişkin açıklamada bulundu. Özdağ, "Nasıl İYİ Parti ile mesela BTP ile, başka milli partilerle nasıl 'biz kol kola yürümeyiz' deriz" şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ'dan 'ittifak' açıklaması: İYİP, BTP…

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!