İspanya basınından Mourinho'ya Arda Güler uyarısı: 'Çok büyük hata olur'
Real Madrid’in Ferencvaros’u 2-1 mağlup ettiği hazırlık maçında etkili bir performans sergileyen Arda Güler, İspanyol basınının övgüsünü aldı. AS, milli futbolcunun ilk 11’de oynatılmamasının Mourinho açısından hata olacağını savundu.
Fotoğraf: Real Madrid
Real Madrid, yeni sezon hazırlıkları kapsamında karşılaştığı Macaristan temsilcisi Ferencvaros’u 2-1 mağlup etti. Milli futbolcu Arda Güler, gol ya da asist üretmemesine rağmen karşılaşmada sergilediği performansla takımının öne çıkan oyuncularından biri oldu.
İspanya’nın AS gazetesi, Arda Güler’in performansına geniş yer verdi. Gazete, milli futbolcunun Real Madrid’in hücum organizasyonlarında belirleyici rol üstlendiğini belirtti.
Haberde Arda’nın Real Madrid’in iki golünde de rol oynadığı ifade edildi. İlk gol öncesinde kullanılan kornerde, ikinci gol öncesinde ise yaptığı dokunuşla Federico Valverde’yi pozisyona sokan Arda’nın hücumdaki etkinliğine dikkat çekildi.
‘10 numara pozisyonunda oyunu yönetti’
AS, Arda Güler’in doğal pozisyonunun 10 numara olduğunu ve bu bölgede takımın hücumunu yönlendirdiğini belirtti.
Milli futbolcunun Real Madrid’in ilk tehlikeli şutunu çektiği, Endrick’e golle sonuçlanabilecek bir orta yaptığı ve üç kez daha kaleyi denediği aktarıldı.
Haberde, Arda’nın sağ kanatta da kısa süre görev yaptığı ancak hücum orta sahasında daha etkili olduğu vurgulandı.
‘İlk 11’de olmaması düşünülemez’
AS, Arda Güler’in mevcut performansıyla La Liga yarın başlasa ilk 11’de yer almamasının düşünülemeyeceğini yazdı.
Ancak Real Madrid’in kadrosuna yaptığı takviyeler nedeniyle Arda’nın forma rekabetinin geçen sezona göre daha da zorlaşacağı belirtildi.
İspanyol gazetesine göre Arda’nın özellikle hücum orta sahasında Jude Bellingham ile rekabet etmesi bekleniyor.
‘Mourinho şu anda hata yapmış olur’
Haberde Bellingham’ın önceki sezonlarda yaşadığı performans düşüşüne de dikkat çekildi. Buna karşın İngiliz futbolcunun takımın önemli isimlerinden biri olduğu ve formuna kavuşması halinde ilk 11’deki yerinin garanti olacağı ifade edildi.
AS, Arda Güler’in ise bu rekabette formayı kazanmak için mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
Milli futbolcunun geçen sezon Real Madrid formasıyla 6 gol ve 14 asist üreterek kariyerinin en iyi istatistiklerine ulaştığı hatırlatılan haberde, Bellingham’ın sezonun ilk bölümünde tam hazır olmayabileceği öne sürüldü.
Gazete, bu durumda Arda’nın sezonun ilk 2-3 lig maçında düzenli forma giyebileceğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Mourinho, yerini bulmakta zorlanan bu güçlü oyuncuyu kadro dışında bırakarak şu anda hata yapmış olur.”
(Spor Servisi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et