06.08.2026 16:19

AKM Yaz Konserleri caz tutkunlarını buluşturacak: Program 12 Ağustos'ta başlıyor

Atatürk Kültür Merkezi, 12 Ağustos-16 Eylül tarihlerinde "Yaz Başka, Caz Başka" konser serisine ev sahipliği yapıyor. Düzenlenen etkinlikte, genç kuşak caz müzisyenleri ve gruplar müzikseverlerle buluşacak.

AKM Yaz Konserleri caz tutkunlarını buluşturacak: Program 12 Ağustos'ta başlıyor

Elif Turgut
[email protected]


İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM), yaz sezonunu caz müziğinin farklı renkleriyle karşılamaya hazırlanıyor. Türk Telekom Prime desteğiyle düzenlenen AKM Yaz Konserleri, 12 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında "Yaz Başka, Caz Başka" temasıyla müzikseverleri ağırlayacak.

AKM Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilecek konserlerde modern cazdan füzyona, funk'tan elektronik caza ve doğaçlamaya uzanan geniş bir müzikal yelpaze dinleyicilerle buluşacak. Programda özellikle genç kuşak caz müzisyenleri ve yeni topluluklar sahne alacak.

Konser maratonunun açılışını 12 Ağustos'ta İlayda Hatipoğlu Quintet yapacak. Grubun kadrosunda piyanoda İlayda Hatipoğlu, trompette Kağan Karabayrak, gitarda Efe Selvi, kontrbasta Yarkın Tuncer ve davulda Berkay Sümbül yer alıyor.

Zengin konser takvimi

Caz konserleri serisi kapsamında 15 Ağustos'ta Fuji, 19 Ağustos'ta Teselli, 22 Ağustos'ta Dandefuse, 26 Ağustos'ta One Two Trio, 29 Ağustos'ta Füniküler, 2 Eylül'de Kaos ile Leviers, 9 Eylül'de Efe Erdem Quintet, 12 Eylül'de Pür ve 16 Eylül'de Calico sahneye çıkacak.

Farklı müzikal yaklaşımlar aynı sahnede

Konserlerde çağdaş cazın yanı sıra Anadolu ezgileri, Latin ritimleri, elektronik müzik, funk, füzyon ve deneysel müzik unsurlarını harmanlayan repertuvarlar dinleyiciyle buluşacak.

Programın dikkat çeken gruplarından Dandefuse, geçen yıl ODTÜ Caz Topluluğu üyeleri ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Caz Bölümü öğrencilerinin bir araya gelmesiyle kuruldu. Topluluk, Japon füzyonu ve alternatif cazdan ilham alan özgün bestelerini seslendirecek.

Anadolu makamlarını modern caz ve Latin ritimleriyle yorumlayan Füniküler ile İstanbul Devlet Konservatuvarı Caz Ana Sanat Dalı öğrencilerinden oluşan Efe Erdem Quintet de konser serisinin öne çıkan ekipleri arasında bulunuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinin kurduğu Pür ile Ankara merkezli Calico ise kendi besteleri ve doğaçlama ağırlıklı performanslarıyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

AKM Çok Amaçlı Salon'da düzenlenecek tüm konserler saat 20.30'da başlayacak.

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
06.08.2026 12:05 / Güncelleme: 12:13

Carragher'dan Trabzonspor'a gönderme: 'Salah daha iyisini hak ediyor'

Liverpool'un eski kaptanı Jamie Carragher, Mohamed Salah'ın Trabzonspor'a transferini değerlendirirken Süper Lig için kullandığı ifadelerle gündem oldu. Carragher, yıldız futbolcunun Serie A'da forma giymesini beklediğini söyledi.

Carragher'dan Trabzonspor'a gönderme: "Salah daha iyisini hak ediyor"

Fotoğraf: Mehdi Bolourian/Wikimedia Commons CC BY 4.0

06.08.2026 15:14

DEM Parti’den 'çerçeve yasa' açıklaması: 'Ortak gelecek için tarihi bir irade ve başlangıç'

DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, TBMM Genel Kuruluna sunulması beklenen çerçeve yasaya ilişkin Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

DEM Parti’den 'çerçeve yasa' açıklaması: 'Ortak gelecek için tarihi bir irade ve başlangıç'

Fotoğraf: DEM Parti

06.08.2026 16:10

Yanmış tencereyi ovalamadan temizleyen doğal yöntem

Dibi yanan tencereleri çizmeden ve saatlerce ovalamadan temizlemek artık çok kolay. İşte karbonat, sirke ve kaya tuzu gibi evdeki doğal malzemelerle zorlu yanık lekelerini zahmetsizce çıkarmanın en etkili yöntemleri.

Yanmış tencereyi ovalamadan temizleyen doğal yöntem

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

06.08.2026 10:51

Saray'da MGK mesaisi: Masada 'çerçeve yasa' teklifi ve yol haritası var

TBMM'ye sunulan ve Adalet Komisyonuna sevk edilen çerçeve yasa teklifinin ardından MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.30'da toplanıyor. Toplantıda teklifin Meclis süreci ve izlenecek yol haritası ele alınacak.

Saray'da MGK mesaisi: Masada "çerçeve yasa" teklifi ve yol haritası var

Fotoğraf: TCCB / Murat Kula

06.08.2026 11:35

Turizm patronları fahiş fiyatları şu sözlerle savundu: 'Dondurmanın topu 500 lira olabilir, pahalıysa almak zorunda değilsiniz'

Turistik bölgeler fahiş fiyatlarla gündeme gelirken, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, “Dondurmanın topu 350, 400 ve 500 lira olabilir. Pahalıysa oradan almak zorunda değilsiniz” dedi.

Turizm patronları fahiş fiyatları şu sözlerle savundu: “Dondurmanın topu 500 lira olabilir, pahalıysa almak zorunda değilsiniz”

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!