05.08.2026 17:10 / Güncelleme: 17:22

AKP'li Çelik'ten 'çerçeve yasa' açıklaması

AKP MKYK toplantısı sonrası konuşan Ömer Çelik, Meclise sunulan ‘çerçeve yasa’ teklifine ilişkin yaptığı açıklamalarda, 'sürecin' bölgedeki "emperyalist ve siyonist planlara" karşı "devlet aklı" eliyle yürütülen bir tasfiye olduğunu dile getirdi.

AKP'li Çelik'ten 'çerçeve yasa' açıklaması

Fotoğraf: DHA

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası parti genel merkezinde açıklamalarda bulunan Çelik, bugün TBMM'ye sunulan 'çerçeve yasa' teklifine ilişkin açıklama konuştu. Çelik, PKK'in tasfiye edilme sürecini "devlet aklı" ile "emperyalist hamlelere verilmiş bir yanıt" olarak nitelendirdi.

'Devlet aklı'na atıfta bulunan Çelik, bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Esasında terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefi etrafımızdaki gelişmeleri çok iyi izlediğimizde etrafımızda yakın bölgemizde emperyalistlerin, siyonistlerin hangi kirli planları bölgeyi parçalamaya dönük bölge insanlarını birbirine düşürmeye dönük hangi şer şebekelerini devreye soktuğunu düşündüğümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü devlet aklının bugün siyasette, mecliste ve diğer alanlarda tecelli eden siyaset aklının milletimizin değerlerinin, irfanının, basiretinin bir neticesi olarak ortaya çıktı. Ve bölgemizdeki bütün bu gelişmeleri hep birlikte değerlendirdiğimiz özellikle son on yıla odaklandığımızda göreceğimiz şey şudur. Kurallı bir dünya düzeni sona ermiştir. Kuralsız bir dünya düzenine geçilmiştir. İşte Türkiye'nin bizim terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge diyerek ortaya koyduğumuz bu irade ortaya çıkan bu çerçeve aslında bölgemize dönük olarak kötü niyet besleyen emperyalist ve siyonist saldırganlığa verilmiş en büyük cevaplardan bir tanesidir."

"Üçüncü göz yok, milli göz var"

Dünyada barış süreçlerinde görülen üçüncü ülkeler ya da Birleşmiş Milletler tarafından silahsızlanma aşamasında denetim uygulamasına atıf yapan Çelik,"Güven ortamının bir güvenceye dönüşmesi için, silah bırakmak isteyen ve terör örgütünü tasfiye etmek isteyenlere yönelik olarak bir yasal güvencenin oluşması gerektiği konusu son derece önemlidir. Hiçbir üçüncü göze gerek yok. Bütün bu sürece bakacak olan milli göz var. O da 86 milyon vatandaşımızın tamamıdır.Pek çok ülkede ya da dünyadaki bu süreçlerde görev yapmış pek çok meşhur isim bu sürece dahil olmak istedi. 'Biz üçüncü bir göz olarak bu sürece dahil olalım, kolaylaştırıcı olalım' dediler. Verdiğimiz cevap nettir, böyle bir şeyi tartışma konusu olarak bile gündemimize almıyoruz. Üçüncü göz diye bir şey yok, sadece milli göz var" dedi.

(Politika Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
05.08.2026 13:38 / Güncelleme: 13:50

NATO karşıtı paylaşım 'halkı kin ve nefrete tahrik' suçu sayıldı

Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Ceren Kökoğlu, 2 Temmuz'da X'te yaptığı 'NATO karşıtı' paylaşım nedeniyle ifade çağrıldı.

NATO karşıtı paylaşım 'halkı kin ve nefrete tahrik' suçu sayıldı

Fotoğraf: Evrensel

05.08.2026 12:16

EMEP’li Bayhan Gayrettepe Katliamını yeniden Meclise taşıdı: 'Kaza değil, önlenebilir bir iş cinayetidir'

EMEP Partisi Milletvekili İskender Bayhan, 1'i çocuk 29 işçinin hayatını kaybettiği Gayrettepe Katliamı'nı yeniden Meclis gündemine taşıdı. Bayhan, 2010 yılında yapılan ihbarın neden ciddiye alınmadığını sordu.

EMEP’li Bayhan Gayrettepe Katliamını yeniden Meclise taşıdı: “Kaza değil, önlenebilir bir iş cinayetidir”
05.08.2026 11:02 / Güncelleme: 11:25

Michigan'daki ön seçimde Demokrat Sosyalistler kazandı: Mısırlı Abdul El-Sayed Senato yarışına çıkıyor

ABD'nin Michigan eyaletinde yapılan Demokrat Parti ön seçiminde Zohran Mamdani'nin desteklediği Mısırlı El-Sayed, parti yönetiminin adayını geride bıraktı. El-Sayed kasımda yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyetçi Mike Rogers'la Senato için yarışacak.

Michigan'daki ön seçimde Demokrat Sosyalistler kazandı: Mısırlı Abdul El-Sayed Senato yarışına çıkıyor

Fotoğraf: Conlan Houston/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

05.08.2026 15:14 / Güncelleme: 15:17

Elsa Morante'nin iki eseri Türkçede: 'Çocukluk Anıları' ve '1938 Günlüğü' okurla buluştu

İtalyan edebiyatı yazarlarından Elsa Morante'nin "Çocukluk Anıları" ve "1938 Günlüğü" adlı eserleri Türkçede yayımlandı. Kitaplar, yazarın çocukluk anılarından iç dünyasına uzanan farklı dönemlerine ışık tutuyor.

Elsa Morante'nin iki eseri Türkçede: "Çocukluk Anıları" ve "1938 Günlüğü" okurla buluştu

Fotoğraf: Unknown photographer/Wikimedia Commons Public domain

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!