05.08.2026 16:35

Global Tekstil işçileri: Helallik değil, hakkımızı istiyoruz

4 aylık ücretleri ödenmeden işsiz bırakılan Global Tekstil işçileri şirket ortağının 'helallik' istemesine tepki gösterdi.

Global Tekstil işçileri: Helallik değil, hakkımızı istiyoruz

Fotoğraf: Evrensel

İzel Gözde Meydan
[email protected]


Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Global Tekstil'de çalışan işçiler, yaklaşık dört aylık ücretlerini alamadan işsiz kalmıştı. Maaşlarını ödemeyen patronların işyerini habersizce boşaltarak ortadan kaybolmasının ardından mağdur olan işçiler, geçtiğimiz günlerde seslerini duyurmak amacıyla fabrika önünde bir basın açıklaması ve eylem gerçekleştirmişti.

İşçilerin eyleminin ardından şirket ortaklarından Abdurrahman Çilenk, çalışanlara gönderdiği mesajda "helallik" istedi. Çilenk mesajında, iş yaptıkları firmalardan ödeme alamadıklarını öne sürerek borçlarını kapatabilmek için tüm mal varlığını sattığını iddia etti. Yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu ifade eden Çilenk, işçilerden haklarını helal etmelerini istedi.

Ancak aylardır ücretlerini alamayan işçiler, patronun açıklamalarının yaşadıkları mağduriyeti gidermediğini belirterek tepki gösterdi. Patronun uzun süre kendilerini çeşitli gerekçelerle oyaladığını söyleyen bir işçi, gönderilen mesaja ilişkin şunları söyledi:

"Bizi sürekli kandırdı, oyaladı. Şimdi de 'hakkınızı helal edin' diyor. Biz helallik değil, hakkımızı istiyoruz. Kendini acındırarak utanmadan bize mesaj atıyor. Burada yıllarca emek vermiş insanları maaşlarını ödemeden, hiçbir açıklama yapmadan yüzüstü bırakıp gittiler."

İşçiler, ödenmeyen ücretleri ve diğer alacaklarının eksiksiz şekilde karşılanmasını isterken, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyor.

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
05.08.2026 08:54

AKP iddialarının ardından dikkat çeken ziyaret: Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, Bakan Kurum'la görüştü

AKP'ye geçeceği iddia edilen CHP'li Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti.

AKP iddialarının ardından dikkat çeken ziyaret: Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, Bakan Kurum'la görüştü

Fotoğraf: Yakup Odabaşı'nın X hesabından 

05.08.2026 10:07 / Güncelleme: 10:14

Bir sigara grubuna daha zam: En ucuz paket 115 TL'ye yükseldi

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, JTI grubuna ait sigaralara 10 lira zam yapıldığını açıkladı. Zamla birlikte gruptaki en ucuz sigaranın fiyatı 115 TL'ye yükseldi.

Bir sigara grubuna daha zam: En ucuz paket 115 TL'ye yükseldi

Fotoğraf: Kristaps Solims/Unsplash

05.08.2026 13:22

Şişli'de kadın cinayeti: Nilda Gül Şahin hayatını kaybetti

Şişli’de Nilda Gül Şahin isimli kadın, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenilen erkek tarafından silahla vurularak katledildi. Erkek olay yerinden kaçarken, daha önce başka bir kadını öldürmeye teşebbüsten ceza aldığı ortaya çıktı.

Şişli'de kadın cinayeti: Nilda Gül Şahin hayatını kaybetti

Fotoğraf: DHA

05.08.2026 06:48

Engellere karşı 12'nci adres: Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi yeni X hesabını açtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’ne ait X hesabı, Türkiye'den gelen erişim engeli kararları sonrası 12'nci kez adres değiştirdi. Son hesabın kapatılmasının ardından yeni yayın adresi @CA_iletisim olarak duyuruldu.

Engellere karşı 12'nci adres: Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi yeni X hesabını açtı

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!