'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve şantaj'dan gözaltına alınmıştı: Cem Küçük için tutuklama talebi
“Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve şantaj” suçlarından gözaltına alınan Cem Küçük, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Fotoğraf: DHA
Cem Küçük, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve şantaj” suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde jandarma ekiplerince gözaltına alınan Cem Küçük, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Küçük akşam saatlerinde de “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Sevkle ilgili Başsavcılık bilgilendirme notunda "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüpheli Cem Küçük başsavcılığımızca alınan ifadesine müteakip TCK 217-A maddesinde düzenlenen 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedilmiştir" denildi.
Canlı yayınlardaki sözleri gerekçe gösterildi
Başsavcılığın tutuklama talep yazısında, Küçük’ün farklı tarihlerde katıldığı canlı yayın programlarında, İBB soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fatih Keleş hakkında, “Fatih Keleş’in evindeki parkeden 2 milyon dolar para çıktı” şeklinde açıklama yaptığı bildirildi. Küçük’ün bir başka canlı yayında ise Berkay Gezgin hakkında, “İBB’den 1 milyon TL’ye yakın para aldı, MASAK raporlarında var” dediği aktarıldı. Başsavcılık, söz konusu açıklamaların gerçeğe aykırı olduğunu ve Küçük’ün daha sonra bu haberlerle ilgili farklı paylaşımlarda bulunduğunu ifade etti.
TGRT ve Türkiye gazetesinden ayrıldı
Son dönemde 'mutlak butlan' kararı dahil bazı konularda iktidar medyasının hakim görüşlerinden farklı yorumlarıyla dikkat çeken Cem Küçük, kısa süre önce TGRT ve Türkiye gazetesinden ayrıldığını duyurmuştu. Küçük, söz konusu ayrılığın 'mutlak butlan' kararıyla CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki olumsuz değerlendirmeleriyle ilgili olmadığını ifade etmişti.
(Haber Merkezi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et