21.07.2026 21:39

TGC: 'Alican Uludağ’ın ikinci kez gözaltına alınmasını kaygıyla karşılıyoruz'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Alican Uludağ'ın gözaltına alınmasına, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

TGC: "Alican Uludağ’ın ikinci kez gözaltına alınmasını kaygıyla karşılıyoruz"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, DW Türkçe Muhabiri Alican Uludağ’ın gözaltına alınmasına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2026 Basın Özgürlüğü Ödülü’ne Kişi Dalı’nda değer görülen gazetecilerden olan Alican Uludağ’ın ikinci kez gözaltına alınmasını kaygıyla karşılıyoruz” denildi.

Açıklamada, “Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü; yurttaşların doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgiye ulaşma hakkının güvencesidir. Basın özgürlüğünün zayıflatıldığı bir ortamda toplumun gerçekleri öğrenmesi mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

“Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir toplumsa, kamuoyunu ilgilendiren tüm olaylar hakkında, halkı objektif ve gerçekleri yansıtacak biçimde aydınlatmanın basının varĺık nedeni olduğu bilinmelidir” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Halkı olumsuz etkileyen, kamu yararını zedeleyen sorunlarla ilgili olarak iktidarı ve yöneticileri eleştirmek, uyarmak, bu varlık nedeninin olmazsa olmazıdır. Haber gerçekse, haber güncelse, yayınlanmasında kamu yararı varsa, haber yapılır, yayınlanır, sunulur ve yorumlanır. Gazetecilerin sürekli gözaltı ve soruşturma tehdidiyle karşı karşıya bırakılması halkın haber alma hakkını hedef almaktadır. Basın üzerinde caydırıcı bir etki yaratmaktadır. Gazetecilerin haksız yere gözaltına alınmasından, tutuklanmasından vazgeçilmelidir. Alican Uludağ’ın bir an önce özgür bırakılmasını talep ediyoruz. #Gazeteciliksuçdeğildir .”

(Evrensel)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
21.07.2026 10:51 / Güncelleme: 20:49

Dilovası işçi katliamı davasında ara karar çıktı: 'Evladımı bana kömür olarak verdiler'

Ravive Kozmetik’te çıkan yangın sonucu 3'ü çocuk 7 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın 3. duruşmasında ara karar verildi. Mahkeme tutuksuz sanıkların tutuklanmasına yönelik talepleri reddetti. Duruşma 8 Eylül'e ertelendi.

21.07.2026 16:08

MCL şirketini yargı kararı da durduramadı: Botenit madeni faaliyetini sürdürüyor

Ordu Ulubey'de bentonit madeni işleten MCL Şirketi, yargı kararıyla faaliyetlerinin durdurulmasına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. İmza kampanyası yürüten halk, yeniden konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

MCL şirketini yargı kararı da durduramadı: Botenit madeni faaliyetini sürdürüyor

Fotoğraf: MA

21.07.2026 11:59

Pazarda tanesi 21 lira oldu: Kuru soğan değil sanki çeyrek altın

Şişli'de semt pazarında kilosu 75 liraya kadar çıkan soğan, mutfakları yakmaya devam ediyor. Son yedi yılda asgari ücret 14 kat artarken soğandaki artışın 37 kata ulaşmasına tepki gösteren yurttaşlar, "Pazarda kiloyla almak artık hayal oldu" dedi.

Pazarda tanesi 21 lira oldu: Kuru soğan değil sanki çeyrek altın

Fotoğraf: ANKA

21.07.2026 13:45

Silivri'de 'sürgün' nakilleri: İBB davası tutukluları farklı cezaevlerine sevk edildi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB davası kapsamında tutuklu bulunan bazı isimlerin Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden Kocaeli ve İzmir'deki cezaevlerine sevk edildiğini duyurdu. Günaydın, sevk kararlarına tepki gösterdi.

Silivri'de "sürgün" nakilleri: İBB davası tutukluları farklı cezaevlerine sevk edildi

Fotoğraf: MA

21.07.2026 13:52 / Güncelleme: 14:17

Her beş kişiden biri gıda kaynaklı sorun yaşadı: İstanbul'da yaşayanların yarısı dışarıda yediği yemeğe güvenmiyor

İPA'nın gıda güvenliği araştırmasına göre, İstanbul'da yaşayanların yüzde 51,4'ü dışarıda tükettiği gıdayı güvenli bulmuyor. Son bir yılda her beş kişiden birinin gıda kaynaklı sağlık sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

Her beş kişiden biri gıda kaynaklı sorun yaşadı: İstanbul'da yaşayanların yarısı dışarıda yediği yemeğe güvenmiyor

Fotoğraf: Julien Goettelmann/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!