04.07.2026 08:01

Kolombiya, Gana’yı tek golle eledi: Son 16 turuna adını yazdırdı

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Kolombiya, Gana'yı Jhon Arias'ın ilk yarıda attığı golle 1-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Kolombiya, Gana’yı tek golle eledi: Son 16 turuna adını yazdırdı

Fotoğraf: AA

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Kolombiya, Gana'yı 1-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Kansas City Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Güney Amerika temsilcisine galibiyeti getiren golü Jhon Arias kaydetti.

Karşılaşmaya oyunun kontrolünü elinde tutarak başlayan Kolombiya, henüz 8. dakikada Jhon Cordoba'nın yerine Luis Suarez'i oyuna aldı. Bu değişiklik kısa sürede sonuç verdi. Dakikalar 14'ü gösterdiğinde Suarez'in hazırladığı pozisyonda Jhon Arias fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi.

İlk yarıyı 1-0 üstün tamamlayan Kolombiya, ikinci yarıda da skor avantajını koruyan bir oyun sergiledi. Teknik direktör Nestor Lorenzo, James Rodriguez, Jhon Arias ve Luis Diaz'ı oyundan alarak takımını tazeledi.

Gana hücumda etkisiz kaldı

Karşılaşmada geriye düşen Gana, ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle beraberlik arasa da istediği fırsatları yaratamadı. Afrika temsilcisi, 90 dakika boyunca isabetli şut çekemeden maçı tamamladı.

Kolombiya savunması rakibine net gol fırsatı tanımazken, Gana'nın hücumdaki etkisizliği maçın en dikkat çeken yönlerinden biri oldu.

Rakip İsviçre

Sahadan 1-0 galip ayrılan Kolombiya, son 16 turunda İsviçre ile eşleşti. İsviçre, bir önceki turda Cezayir'i 2-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Karşılaşmanın tek golünü atan Jhon Arias, performansıyla takımının turu geçmesinde başrolü oynadı.

(Spor Servisi)
03.07.2026 23:16 / Güncelleme: 23:18

Şişli Kaymakamlığından Deniz Göktaş yasağı

Deniz Göktaş ile ilgili tutuklama kararı sonrası Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun "Ölü Deniz" gösteriminin yapılacağı Maçka Parkı abluka altına alındı. Şişli Kaymakamlığı yasak kararı alınca etkinlik iptal edildi

Şişli Kaymakamlığından Deniz Göktaş yasağı

Fotoğraf: Cumhuriyet gazetesi

04.07.2026 03:19 / Güncelleme: 08:12

Lionel Messi'den Dünya Kupası'nda iki rekor daha

Lionel Messi, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Yeşil Burun Adaları karşısında attığı golle Dünya Kupası'nda 20 gole ulaşan ilk futbolcu olurken Arjantin'in 3'üncü golündeki asistiyle en çok asist yapan futbolcu da oldu.

Lionel Messi'den Dünya Kupası'nda iki rekor daha

Fotoğraf: AA

04.07.2026 00:10 / Güncelleme: 07:59

Enflasyon yarasına branda çekemediler

TÜİK enflasyonu yüzde 32.11 açıklarken, DİSK-AR asgari ücretlinin ilk 6 ayda 4.986 TL eridiğini belirtti. BİRTEK-SEN başkanı Türkmen'in vurguladığı işçi yoksulluğu NATO zirvesi için çekilen brandalarla gizlenemedi.

Enflasyon yarasına branda çekemediler

Fotoğraf: Hilal Tok

03.07.2026 21:03 / Güncelleme: 21:25

Deniz Göktaş, Çorlu'daki Kartepe F Tipi Cezaevi'ne götürüldü

Tutuklanan komedyen Deniz Göktaş’ın Çorlu’daki Kartepe F Tipi Cezaevi’ne götürüldüğü bildirildi.

Deniz Göktaş, Çorlu'daki Kartepe F Tipi Cezaevi'ne götürüldü

Komedyen Deniz Göktaş, 'Ölü Deniz' gösterisini Harbiye'de 1 Haziran'da sahneledi.

04.07.2026 00:45 / Güncelleme: 07:39

Fabrikalardaki uzuv kayıplı kaza gerçeği 1. bölüm: Kopan elimi fabrikanın bahçesine gömmüşler

Fabrikalarda kopan bedenlerin ardından işsizlik, verilmeyen tazminatlar, yıllara yayılan davalar başlıyor. Verilere geçmeyen binlerce işçi, üretim bandında uzuvlarını bıraktıktan sonra kullanılmış bir makine parçası gibi kenara atılıyor.

Fabrikalardaki uzuv kayıplı kaza gerçeği 1. bölüm:  Kopan elimi fabrikanın bahçesine gömmüşler

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!