01.07.2026 00:02

Amasra Hema’da iş cinayeti: Ateşçi olarak çalışan 27 yaşındaki işçi ihmal kurbanı!

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Hattat Holding'e ait HEMA maden ocağında göçükte 27 yaşındaki maden işçisi Mert Ali Arslantürk hayatını kaybetti. Arkadaşları "Göçükte ölmesi, eksik önlem ve kâr uğruna acele ettirmenin kanıtıdır," dedi.

Amasra Hema’da iş cinayeti: Ateşçi olarak çalışan 27 yaşındaki işçi ihmal kurbanı!

Fotoğraf: AA

Bartın – Amasra ilçesinde, Hattat Holding’e ait HEMA maden ocağında meydana gelen göçükte 27 yaşındaki maden işçisi Mert Ali Arslantürk hayatını kaybetti. Eski mesai arkadaşları, Arslantürk’ün yasa gereği başka iş yapmaması gereken bir "ateşçi" olduğunu belirterek, "Göçükte ölmesi, eksik önlem ve kâr uğruna acele ettirmenin kanıtıdır" dedi.

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı köyü mevkisinde faaliyet gösteren Hattat Holding’e ait HEMA maden ocağında bir kez daha iş cinayeti yaşandı. Galeri açma çalışması yürütülen eksi 410 kotunda meydana gelen göçükte, 27 yaşındaki işçi Mert Ali Arslantürk mahsur kaldı. Mesai arkadaşları tarafından göçük altından yaralı olarak çıkarılan Arslantürk, kaldırıldığı Amasra Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

"Ateşçinin göçükte ölmesi eksik önlem ve acele demektir"

Olayın ardından gazetemize konuşan maden işçileri ve Mert Ali Arslantürk'ün eski mesai arkadaşları, yaşananların kaza değil, göz göre göre gelen bir iş cinayeti olduğunu vurguladı.

Hayatını kaybeden Arslantürk'ün madende "ateşçi" (yer altında dinamitle yapılan patlatmalardan ve dinamitle göçertmelerden sorumlu personel) olarak görev yaptığı bildirildi. İşçiler, yasa ve yönetmeliklerin açık olduğunu belirterek şu hayati detaylara dikkat çekti: "Mevzuat gereği ateşçi olan bir işçi, patlatma ve göçertme işleri dışında başka hiçbir işe koşulamaz. Yine yasalara göre, eğer bir atım (patlatma) yapılacaksa yer altında tüm güvenlik önlemlerinin eksiksiz alınması, tahkimatın tam yapılması gerekir. Bir ateşçinin göçük altında kalarak can vermesi, o ocakta önlemlerin eksik bırakıldığının ve üretimi/çalışmayı hızlandırmak için işçilerin acele ettirildiğinin en net kanıtıdır."

(Evrensel)
30.06.2026 17:46 / Güncelleme: 17:51

CHP'de 26 il yönetimi görevden alındı, 7 il başkanının ihracı istendi

CHP'de Kılıçdaroğlu’nun seçtiği MYK toplantısı sonrası 26 il yönetimi görevden alınırken 7 il başkanı hakkında da tedbirli ve kesin çıkartma yönünden disiplin süreci başlatıldı.

CHP'de 26 il yönetimi görevden alındı, 7 il başkanının ihracı istendi
30.06.2026 13:16

İBB davasında savunma yapan Murat Ongun: 'Soruşturma sızdırıldı, savcılar terfi etti'

İBB davasında savunma yapan Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, soruşturmanın daha başlangıç aşamasında sızdırıldığını, yargı mensuplarının terfi ettirildiğini söyledi.

İBB davasında savunma yapan Murat Ongun: “Soruşturma sızdırıldı, savcılar terfi etti”

Fotoğraf: ANKA

30.06.2026 17:18 / Güncelleme: 17:45

Trendyol Lojistik taşeronunda toplu işten çıkarma: Sendika hakkımız engellenemez!

Denizli'de Trendyol Lojistik taşeronu GHZ’nin işten attığı DİSK İletişim-İş üyesi işçiler dağıtım merkezi önünde yaptığı açıklamada "İşveren hem sendikalaşma hakkına saldırıp anayasal suç işliyor hem de toplu işten atarak İş Kanununu çiğniyor" dedi.

30.06.2026 15:57

Salt Beyoğlu’nda diaspora topluluklarının ritimleri konuşulacak

Salt Beyoğlu’ndaki “Barajdan Sızanlar” sergisi kapsamında düzenlenen programlar, 7 Temmuz’da mimar ve sosyal bilimci Pınar Şefkatli’nin diaspora toplulukları üzerine gerçekleştireceği konuşmayla devam edecek.

Salt Beyoğlu’nda diaspora topluluklarının ritimleri konuşulacak

Fotoğraf: Salt Beyoğlu

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!