07.06.2026 12:49

Narin Güran davasında tutuklu Salim Güran'ın muhtarlığı düştü: Mahallede seçim yapılıyor

Diyarbakır’da Tavşantepe Mahallesi’nde, Narin Güran cinayeti davasında aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kesinleşen dönemin muhtarı Salim Güran’ın görevden düşürülmesinin ardından ara seçim yapılıyor.

Narin Güran davasında tutuklu Salim Güran'ın muhtarlığı düştü: Mahallede seçim yapılıyor

Fotoğraf: DHA

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024’te kaybolan ve 8 Eylül 2024’te Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada yargılanan dönemin muhtarı Salim Güran, ‘İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Verilen ceza, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından da onandı. Salim Güran’ın muhtarlık görevinin düşmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu kararı doğrultusunda Tavşantepe Mahallesi’nde ara muhtarlık seçimi yapılması kararlaştırıldı. 234 seçmenin bulunduğu mahallede, Salim Güran'ın yerine geçici olarak görevlendirilen birinci aza Murat Kaya, muhtarlık için tek aday olarak başvuruda bulundu. Jandarma mahallede geniş güvenlik önlemi alırken, 08.00’da başlayan oy verme işlemi 17.00’da sona erecek.

Oy kullanmaya gelen Narin Güran’ın amcası Erhan Güran, “Narin kızımızın başına gelen, ailemizin başına gelen, kardeşim Salim Güran'ın muhtar olması ve tutuklanmasından sonra birinci azası Murat Kaya, yerine muhtar olarak görevlendirildi. Kendisi zaten bizim köylüdür ve muhtar olarak seçildi. Bugün ne kadar burada muhtarlık seçimi yapılıyorsa da Murat Kaya muhtar olacaksa da bizim gönlümüzde her zaman muhtar Salim Güran'dır” dedi.

“Narin’in muhtarlığını yapıyorum”

Tek aday olarak seçime giren Murat Kaya ise “Tavşantepe Mahalle muhtarıyım. Salim hapse girdiği için bana görev verdiler. Herhangi birisi de olsaydı ben çekilirdim onlara verirdim. Allah'ın izniyle ben şu anda Narin’in muhtarlığını yapıyorum. Allah'ın izniyle Salim çıktıktan sonra yine Salim'e devredeceğim bu muhtarlığı. Daha önce vekaletle muhtardım. Şu anda seçimle muhtarlık adaylığımı bırakmışım” diye konuştu.

(DHA)
07.06.2026 08:50 / Güncelleme: 12:10

4 ilde yerel seçim için sandıklar kuruldu: Oy verme işlemi sabah başladı

Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir'deki altı beldedeki ara seçimlerde oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. İstanbul'un 7 ilçesindeki bazı mahallelerde ise seçmenler muhtar ve ihtiyar heyetlerini seçmek üzere sandık başına gidiyor.

4 ilde yerel seçim için sandıklar kuruldu: Oy verme işlemi sabah başladı

Fotoğraf: MA

07.06.2026 07:29 / Güncelleme: 07:31

Trabzon'da Ali Şahin'in cansız bedenine ulaşıldı

Trabzon'da av için teknesiyle denize açıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan balıkçı 58 yaşındaki Ali Şahin'in cansız bedenine ulaşıldı.

Trabzon'da Ali Şahin'in cansız bedenine ulaşıldı

Fotoğraf: DHA

07.06.2026 11:27

Haziranda doğmak: Leylak ve tomurcuk

Biz, haziranda doğmuş bir gazetenin işçileri olarak, bugünün dehşetine ve ümidine yoldaşlık ediyoruz. Dünyayı anlamaya ve onu değiştirmeye çalışıyoruz. 31 yıl önce çatlayan bir tomurcuktan gelip; leylak gibi dallarımızı yarına uzatmaya çalışıyoruz.

Haziranda doğmak: Leylak ve tomurcuk

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!