20.05.2026 14:39

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanından 'İsrail'e hoş geldiniz' paylaşımı

Gazze ablukasını kırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na İsrail ordusu uluslararası sularda saldırdı. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ise işkence görüntülerini “İsrail’e hoş geldiniz” ifadeleriyle paylaştı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanından "İsrail'e hoş geldiniz" paylaşımı

Kolaj: Evrensel

Küresel Sumud Filosu'nun Gazze ablukasını kırmak için başlattığı yolculuk, İsrail'in uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırılarla engellendi. Filonun tüm tekneleri alıkonuldu. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Sumud Filosu üyelerine işkenceyi "İsrail'e hoş geldiniz" diyerek paylaştı.

İsrail ordusu, 39 ülkeden 426 aktivistin yer aldığı filoya, 18 Mayıs'ta Gazze'ye doğru uluslararası sularda seyir halindeyken yeni bir saldırı düzenledi ve çok sayıda aktivisti hukuka aykırı şekilde alıkoydu.

Bu sabah ise İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik ablukayı kırmayı amaçlayan filodaki tüm teknelere uluslararası sularda hukuk dışı müdahalede bulunarak aktivistleri alıkoydu. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir sosyal medya hesabından işkenceyi "İsrail'e hoş geldiniz" diyerek paylaştı.

(Dış Haberler)
20.05.2026 08:55

Kalem, mouse, kapı zili… Diyanet’ten 3,3 milyonluk kırtasiye ihalesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, yürürlükteki Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne rağmen 88 kalem kırtasiye malzemesi için 3 milyon 356 bin TL’lik sözleşme imzaladı. İhale kapsamında 12 bin kalem, 100 kablosuz mouse ve 50 kapı zili de yer aldı.

Kalem, mouse, kapı zili… Diyanet’ten 3,3 milyonluk kırtasiye ihalesi

Fotoğraf: Yandex maps

20.05.2026 09:47

Dünya Arı Günü’nde arıcılar sorunlarını anlattı: 'Emeğimizin karşılığını alamıyoruz'

Şırnak’ta arıcılık yapan Enver ve Bahar Külter çifti, uzun süren yağışlar nedeniyle arılarının yarısını kaybettiklerini söyledi. Arıcılar, sahte bal, yayla yasakları ve artan maliyetler nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadıklarını anlattı.

Dünya Arı Günü’nde arıcılar sorunlarını anlattı: “Emeğimizin karşılığını alamıyoruz”

Fotoğraf: MA

20.05.2026 13:23 / Güncelleme: 13:35

TOKİ konutlarında yaşayanlar su kesintilerine tepkili: Site sakinleri aylardır çözüm bekliyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde TOKİ konutlarında yaşayanlar yaklaşık bir yıldır su kesintileriyle karşı karşıya. Kurumların sorumluluğu birbirine attığını söyleyen yurttaşlar, “Mağdur olan halk oluyor” dedi.

TOKİ konutlarında yaşayanlar su kesintilerine tepkili: Site sakinleri aylardır çözüm bekliyor

Fotoğraf: ANKA 

20.05.2026 12:18

Almus Barajı’nda taşkın alarmı: Turhal’da esnaf kepenk kapattı

Tokat’ın Turhal ilçesinde Almus Barajı’nda oluşabilecek taşkın riskine karşı esnaf dükkanlarını açmayarak kum torbaları ve köpüklerle önlem aldı.

Almus Barajı’nda taşkın alarmı: Turhal’da esnaf kepenk kapattı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!