Mersin’de 6 kişiyi öldüren failin intihar ettiği açıklandı
Mersin’in Çamlıyayla ve Tarsus ilçelerinde düzenlediği silahlı saldırılarda altı kişinin yaşamını yitirmesine, sekiz kişinin yaralanmasına neden olan Metin Öztürk’ün evde intihar ettiği bildirildi.
Mersin’in Çamlıyayla ve Tarsus ilçelerinde pompalı tüfekle saldırılar düzenleyen ve boşandığı kadınla birlikte 6 kişiyi öldürüp 8 kişiyi yaralayan Metin Öztürk'ün intihar ettiği öğrenildi.
Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde boşandığı Arzu Özden’i öldürdükten sonra Tarsus’ta çevresindekilere rastgele ateş açarak 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 8 kişinin de yaralanmasına neden olan Metin Öztürk’ün, AA'nın aktardığına göre, 09.10 saatlerinde polis tarafından sıkıştırıldığı evde intihar ettiği öğrenildi.
Metin Öztürk tarafından öldürülen Arzu Özden, Sabri Pan, Ahmet Ercan Can, Abdullah Koca, Yusuf Oktay ve Gökay Sefiloğlu'nun cansız bedenleri otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Beş kişinin cenazesi Tarsus Şehir Mezarlığı'na getirilirken, tır şoförü Gökay Sefiloğlu'nun cenazesi memleketi Niğde'ye gönderildi.
Arzu Özden, Sabri Pan, Ahmet Ercan Can, Abdullah Koca ve Yusuf Oktay'ın cenazeleri götürüldükleri köylerinde toprağa verildi.
Ne olmuştu?
Saldırılar, dün Çamlıyayla ilçesi Darpınarı Mahallesi’nde meydana geldi. Metin Öztürk, boşandığı Arzu Özden’i, pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Daha sonra otomobiline binerek Tarsus ilçesine giden Metin Öztürk, husumetli olduğu Sabri Pan'ın restoranına gitti. Restoranın girişinde pompalı tüfeğiyle rastgele ateş açan Metin Öztürk’ün silahından çıkan saçmaların isabet ettiği Sabri Pan (30) ile çalışanı Ahmet Ercan Can (18) hayatını kaybetti, bazı müşteriler de yaralandı.
Saldırılarda Özden’le birlikte toplam altı kişi öldü, sekiz kişi de yaralandı.
Olaydan sonra kaçan Metin Öztürk’ün yakalanması için çalışma başlatıldı.
Mersin Valiliği, "Şüpheli şahsın, yasaklı madde bağımlılığı kaynaklı birçok kez hastane girişlerinin ve çeşitli psikiyatrik tanılarının olduğu tespit edilmiştir" açıklamasını yapmıştı.
RTÜK ise saldırıya ilişkin yayın yasağı getirmişti.
10+4 sistemi Galatasaray’ı karıştırdı: Zorunlu ayrılıklar kapıda
Süper Lig’de gelecek sezon uygulanacak 10+4 yabancı kuralı, Galatasaray’da kadro planlamasını zora soktu. Sarı-kırmızılılarda kontenjan açmak için bazı yabancı oyuncularla yolların ayrılabileceği öne sürüldü.
İstinaf, depremde yıkılan Tutar Yapı Sitesi davasında verilen cezaları onadı
Adana’da 63 kişinin öldüğü Tutar Yapı Sitesi davasında, mahkeme üç sanığa verilen 15'er yıl hapis cezasını onadı. Ailelerin avukatlarından Gülsüm Özdoğru, istinaf kararında olası kast talepleriyle ilgili bir ibare geçmediğini belirterek tepki gösterdi.
Beyoğlu’da kaldırımda yürüyen Bahadır Erünsal’ın başına, iddiaya göre 3’üncü kattaki pencereden kopan cam parçaları düştü. Yaralanan Erünsal hastaneye kaldırılırken, mahalle sakinleri binanın uzun süredir bakımsız olduğunu öne sürdü.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gündem geleceksizlik: Bayramı var, gençliği yok
19 Mayıs Gençlik Bayramı’nı milyonlarca genç işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlik içinde karşılıyor. Üniversite mezunları düşük ücrete mahkumken, öğrenciler okumak için ağır koşullarda çalışıyor, işsiz gençler ise alanları dışında işlere başvuruyor.
Evrensel'i Takip Et